Temple Run Brave: opvolger populaire highscore-spel verschenen

De opvolger van Temple Run voor de iPhone en iPod touch is uitgekomen! Temple Run Brave ziet er mooier uit dan ooit tevoren en speelt in op de Disney-film Brave die binnenkort in de bioscoop verschijnt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Temple Run Brave iPhone iPod touch iPad uitgekomenHet enorm populaire gratis spelletje Temple Run heeft een opvolger gekregen op de iPhone, iPod touch en iPad. En wat voor een: voor Temple Run Brave heeft ontwikkelaar Imangi Studios de handen ineen geslagen met filmuitgever Disney, die op die manier haar nieuwe animatiefilm Brave op de telefoon wil promoten. Die promotiemethode hinkt een beetje op twee gedachten, want waar de originele Temple Run gratis was, leg je 79 cent neer voor de opvolger. Die ziet er wel mooier uit dan ooit tevoren.

Temple Run Brave screenshotDe beelden van Temple Run Brave zijn een stuk scherper dan die van de voorganger. Die liet je nog oneindig rennen in 3D-gangen die verpakt waren als kale jungle-omgevingen. Brave stapt niet af van het door gangetjes rennen, maar heeft een wat meer bos-achtig uiterlijk omdat het zich afspeelt in Schotland. De bomen, de ondergrond waar je op rent en de afgronden waar je langskomt: het ziet er allemaal iets rijker uit.

De bedoeling van het spel is hetzelfde gebleven. Met Brave ren je zo lang als je kan naar een highscore. De levels worden ter plekke voor je uitgedacht, zodat het rennen elke keer anders is. Tijdens het rennen veeg je naar links en rechts om een afslag te nemen, veeg je naar onder om onder objecten door te sliden en veeg je omhoog om te springen over objecten. Daarnaast kantel je de telefoon om langs afgronden te lopen en muntjes te pakken.

Temple Run Brave boogschietenBrave heeft één vernieuwing ten opzichte van de voorganger en dat zijn de bonusgebieden. Daarin zoeven doelwitten voorbij aan de rechter- en linkerkant van het scherm. Die moet je aantikken voor een bonus. We vinden die aan de linkerkant wel wat moeilijk te zien, want die schuilt precies achter de scoreteller.

Temple Run Brave is een betaalde game waarbij je ook nog geld kunt uitgeven in de in-game winkel. Je krijgt in het begin meteen 2500 muntjes, waarmee je verschillende power-ups kunt kopen. Met onzichtbaarheid word je tijdelijk niet geraakt, een muntmagneet trekt muntjes naar je toe, er is een turbomodus en je munten worden twee keer zoveel waard nadat je 1500 meter hebt gerend. Daarnaast zijn er eenmalig te gebruiken hulpmiddelen (‘kom direct weer tot leven’) en outfits die je voor 10.000 munten per stuk vrij kan spelen. Als je munten tekort komt, kan je in de applicatie extra kopen. Voor 2500 munten betaal je 0,79 euro.

Ondanks alle soortgelijke spelletjes die er in dit genre zijn verschenen, zoals onze ex-Game van de Week Aby Escape, Subway Surfers en de letterlijke kloon Pyramid Run, behoort Temple Run Brave makkelijk tot de beste spellen in zijn soort. De actie gaat vliegensvlug, het spel houdt je op het puntje van je stoel en het ziet er mooier uit dan ooit tevoren.

Downloaden: Temple Run Brave (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 11:54
Categorie Games
Onderwerpen disney, highscore, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.