Reeder 3.0: fraaie RSS-lezer krijgt makeover met veegbewegingen

De geliefde RSS-reader Reeder voor de iPhone en iPod touch heeft een grote update gehad die de applicatie totaal vernieuwt. De nieuws-app werkt soepeler, ziet er fraaier uit en ondersteunt handige veegbewegingen.

Reeder iPhone iPod touch RSS-lezerDe RSS-lezer Reeder, waarin je nieuws van je eigen favoriete nieuwsbronnen kan lezen, heeft een grote update gekregen naar versie 3.0. De app ondersteunt nu naast Google Reader en Readability, ook de RSS-lezer Fever waarvan je de bronnenlijst kan importeren. De applicatie is volledig herschreven en heeft een stijlvollere, rustigere pagina-opmaak gekregen, die doet denken aan Readability zelf. Nieuwe veegbewegingen zorgen ervoor dat de applicatie ook een stuk intuïtiever bedient.


Reeder verschillende accountsZoals altijd het geval is met veegbewegingen, moet je die eerst wel even onder de knie krijgen. Reeder gebruikt twee swipes in de artikellijsten die je per nieuwsbron kan opvragen. Je kan een artikel naar rechts vegen om hem als (on)gelezen te markeren en naar links vegen om het te favorieten, te ‘starren’ in Google Reader-taal. Door twee vingers op het scherm te drukken en die naar beneden te trekken, kan je aangeven dat je alle artikelen daaronder als gelezen wil markeren. Trek je twee vingers naar boven, dan doe je dat bij de selectie artikelen erboven.

Het trekken gebeurt met een fraaie animatie waarbij het lijkt alsof je een papiertje uitvouwt. Dezelfde animatie vindt nu plaats als je van het ene artikel naar het andere gaat, wat nog steeds mogelijk is door artikelen naar boven te swipen als je bij het einde ervan bent. Nieuw is dat je met veeg naar rechts weer naar het artikeloverzicht gaat, en dat een veeg naar links de pagina opent in zijn oorspronkelijke webpagina. Met een pinch-beweging tover je een afbeelding in volledig scherm in beeld, en met een pinch op de tekst activeer je de Readability-stand. Dan wordt het huidige artikel geladen met actieve links naar andere artikelen erin. Verder verandert er niks. Het is ook niet zo dat de ‘toggle Readability’ modus ervoor zorgt dat een artikel automatisch aan je Readability wordt toegevoegd.

Wil je een artikel wel doorsturen naar Readability, dan kan dat nog steeds via de uitgebreide deeloptie van de app. Het deelmenu is soepeler en fraaier dan voorheen, maar bevat voorlopig geen deeloptie naar Facebook. In de App Store-omschrijving geeft ontwikkelaar Silvio Rizzi aan dat Facebook-delen in de volgende update moet terugkeren.

Andere vernieuwingen van Reeder zijn dat je de instellingen nu in de applicatie kan benaderen, wat handig is omdat je voor de update ook je Google Reader-account opnieuw moet invoeren. Daarnaast kan je nu in de artikelweergave de lettergrootte en de regelafstand aanpassen en kan je via Google Reader in de app nieuwe nieuwsbronnen toevoegen of verwijderen.

Reeder wordt door veel grootgebruikers van RSS-nieuws nog altijd gezien als de beste applicatie in zijn soort, al heeft de applicatie een sterke concurrent gekregen in de vorm van de meer visueel ingestelde concurrent Newsify. Met de nieuwste update ziet Reeder er weer net wat moderner uit en werkt de applicatie soepeler.

Downloaden: Reeder (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 11:10
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, reeder, rss
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.