Televisiezender Het Gesprek maakt HTML5-gebaseerde website

Televisiezender Het Gesprek heeft een aparte website geopend, bedoeld voor gebruikers van de iPad. Je kunt er dankzij HTML5 ook uitzendingen mee bekijken en de aangepaste website is daarom net zo goed geschikt voor de iPhone.

het gesprekTelevisiezender Het Gesprek heeft aanpassingen op de website doorgevoerd, zodat je uitzendingen voortaan ook op de iPad kunt bekijken. De website is gebaseerd op HTML5 en de filmpjes worden afgespeeld via de QuickTime-player van je iPad. Eigenlijk is de website daardoor net zo goed geschikt voor de iPhone, maar publicitair was het ongetwijfeld slimmer om ‘iPad’ te roepen: aangepaste iPhone-websites zijn er al genoeg, terwijl Het Gesprek met deze aanpassingen zich nu de eerste commerciële website kan noemen die een iPad-geoptimaliseerde website heeft.

het gesprek screenAls je de site bezoekt via ipad.hetgesprek.nl krijg je een lijst te zien van recente uitzendingen, zoals Spraakmakers, Dossier BvD en Wintertijd. Na het aantikken worden de filmpjes in de QuickTime-speler getoond, dus dat werkt net zo goed op de iPhone. In een persbericht kondigt het gesprek aan dat er ook een nieuwe website aankomt:

Het is de eerste zichtbare vernieuwing bij Het Gesprek op digitaal gebied die zal worden aangevuld met een gloednieuwe website. In Amerika is de iPad een doorslaand succes en kunnen mensen er onder o.a. boeken op lezen, muziek luisteren, films bekijken en videogames spelen.

Het opmerkelijkste deel is echter aan het einde te vinden: in het persbericht van Het Gesprek is te lezen dat de iPad volgens deze zender rond mei in de Nederlandse winkels wordt verwacht. Omdat er nog geen aankondigingen zijn gedaan nemen we maar aan dat een PR-medewerker van Het Gesprek dat uit de dikke duim heeft gezogen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 14:01
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.