Veelgeprezen actiespel Bastion op iPad verschenen

De veelgeprezen indiegame Bastion is vandaag voor de iPad verschenen. In dit rollenspel trek je er op uit om je stadje weer op te bouwen, door verschillende met monsters gevulde gebieden te doorkruizen.

Bastion iPad 1Het veelgeprezen actie-rollenspel Bastion is vanaf vandaag ook op de iPad te spelen. In Bastion speel je “the Kid”, die opeens wakker wordt in een volledig instortende wereld. Met een aantal verschillende wapens moet je door vijanden heen slaan en verschillende voorwerpen vinden om het dorpje Bastion weer van de grond te krijgen. Het spel is een port van een game die origineel op de pc en Xbox 360 verscheen, waarbij de besturing is geoptimaliseerd voor het touchscreen.

Bastion iPad 2In Bastion loop je rond in de spelwereld door op locaties van het scherm te tappen. Ren je tegen een vijand op, dan val je hem automatisch aan met het door jou gekozen wapen. Gebruik je een pistool, een boog of een ander wapen waarmee je op afstand schoten kunt lossen, dan valt je personage automatisch aan als er vijanden op het scherm verschijnen. Het spel neemt daarmee niet al je taken van je over: je zult zelf nog steeds moeten rondrennen en rollen om inkomende aanvallen te ontwijken. Wil je alsnog alle touwtjes in handen hebben, dan kun je vanuit de instellingen van het spel de klassieke besturing inschakelen. Hierbij verschijnen er verschillende knoppen op het scherm om mee aan te vallen en rond te lopen.

Bastion iPad 3Iedere stap die je in Bastion maakt wordt becommentarieerd door een rauwe vertelstem. Dit gaat vrij ver: zelfs wanneer je per ongeluk een afgrond in loopt, zal het spel hier commentaar op geven. Dit zorgt er wel voor dat Bastion vrij uniek aanvoelt: het spel probeert namelijk op een bijzondere wijze een verhaal te vertellen. Hoewel de wereld in de game uit elkaar valt, bevat Bastion ontzettend veel kleur.

Bastion is sinds de originele Xbox 360-versie in 2011 aardig vaak in de prijzen gevallen. Zo werd het spel op de gamebeurs E3 in 2011 nog gezien als de beste downloadbare game die werd getoond. Dat is niet zonder reden: gamestudio Supergiant Games bestaat namelijk uit een aantal veteranen in de game-industrie. Een aantal van de ontwikkelaars werkten in het verleden onder andere aan de Command & Conquer-serie.

Let wel op voordat je Bastion koopt: het spel ondersteunt alleen de iPad 2 en derde generatie iPad.

Downloaden: Bastion (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 10:15
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.