Tekenboek Pro verbeterd op iPad, maar geeft problemen met aankopen

Tekenboek Pro of Draw Pad Pro 2.0 voor iPad en iPhone speelt een smerig spelletje met in-app aankopen: die zijn anders ingedeeld.

Tekenboek Pro header iPadDe applicatie Tekenboek Pro heeft een grote update gekregen op de iPad en iPhone. De applicatie waarin je tekent en schrijft op allerlei soorten papier, is zowel geoptimaliseerd voor de Retina-beeldschermen van de iPad 3 en iPad 4 als voor de schermgrootte van de iPhone 5. Daarnaast is de techniek achter het tekenen vernieuwd en moet je zo eenvoudiger professioneel en gedetailleerd kunnen schetsen en tekenen. Tekenboek Pro 2.0 introduceert echter ook nieuwe in-app aankopen. Het stuit bestaande gebruikers flink tegen de borst.

Tekenboek Pro, ook wel bekend onder de Engelse naam Draw Pad Pro, heeft een smerig spelletje gespeeld bij de in-app aankopen. De aankopen die je al hebt gedaan, ben je aanvankelijk kwijt in de app. Normaal kan je die in apps terugkrijgen met een functie als ‘Restore purchases’, maar Tekenboek verwijst je naar de nieuwe in-app aankopen. Onder de noemer Papierwinkel is er een totaal ververst aanbod aan aankopen voorhanden, die anders is ingericht dan voorheen. Je betaalt 89 cent voor allerlei losse acties als foto’s toevoegen, vormen invoegen, audio-opnames maken, een wachtwoord op de app zetten en een ‘sportpakket’, ‘blueprint’ en ‘canvaspakket’ met afbeeldingen en sjablonen. Voor 1,79 euro koop je een productiviteitspakket en voor 2,69 euro koop je alle uitbreidingen bij elkaar.

Tekenboek Pro aantekeningenHet venijnige is dat je eerdere aankopen in vorige versies niet zomaar kan herstellen in de app. Daardoor moet je nagaan welke functies je al had en moet je maar gokken of je de kosten terugkrijgt als je de functie (met dus een andere naam en ander pakket) al eerder had gekocht. De app wéét dat het principe zo in elkaar steekt want voordat je een aankoop doet, krijg je een melding waarin je er wordt op gewezen dat je misschién niet hoeft te betalen. De truc van Tekenboek Pro weerspiegelt reeds in de App Store-beoordelingen van de nieuwste versie: de eerste recensies daarvan geven steevast één ster. Voor een nieuwe gebruiker is Tekenboek Pro een beduidend betere app geworden, voor bestaande gebruikers is de update een klap in het gezicht.

Downloaden: Tekenboek Pro (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 13:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schetsboek, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.