TeamViewer HD krijgt transferfunctie voor bestanden

TeamViewer voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. Met de app kun je nu ook bestanden transfereren tussen iOS en desktopcomputer (Windows, Mac of Linux). Ook zijn er andere verbeteringen doorgevoerd, zoals bugfixes.

teamviewer-hd-ipadDe app TeamViewer is verschenen in een nieuwe versie voor iPhone en iPad. Nieuw is de ondersteuning voor bestandstransfers vanaf elk iOS-apparaat naar Mac, Windows of Linux. Wil je toegang tot een bepaald document, dan kun je de bestanden vanuit de app doorsturen, opslaan en verder verwerken. Je kunt daarbij een app naar keuze gebruiken. TeamViewer is gericht op (grotere) bedrijven, waar het beheer van pc’s centraal wordt geregeld.

Je kunt de pc van een medewerker op afstand overnemen en ondersteuning verlenen. Volgens de ontwikkelaar maakt de nieuwe functie het werk makkelijker voor de IT-support en -beheerafdeling. Je kunt bijvoorbeeld updates, patches en upgrades via de iPhone direct op de laptop van een medewerker installeren.

Het gaat trouwens niet alleen om beheer, maar ook om samenwerken met meerdere mensen. Je kunt met de software ook je beeldscherm delen met anderen, zelfs door firewalls heen. Gewone gebruikers kunnen met de update meteen foto’s, video’s en muziek overzetten van en naar hun iPhone of iPad. De app is gratis, maar je moet wel TeamViewer gebruiken. Er is ook een professionele app, die wat prijziger is.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 14:45
Categorie Zakelijk
Onderwerpen remote, support, teamviewer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.