Snooze: steun een goed doel, elke keer als je op snooze drukt

Snooze is een iPhone-applicatie waarbij je 25 dollarcent betaalt voor elke keer dat je op snooze drukt als de wekker af gaat. Organisator LetGive geeft echter nog geen toelichting over de goede doelen die meewerken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Snooze wakker worden voor goed doelHier is een applicatie voor de iPhone waar je vermoedelijk niet zelf zo snel zou zijn opgekomen. Snooze lijkt een doodeenvoudige wekker-app, maar laat je 25 dollarcent overmaken naar een goed doel voor elke keer dat je op snooze drukt. Elke twee weken maakt de applicatie de balans op en zie je hoeveel geld je kan overmaken naar een geselecteerd LetGive-doel.

Snooze is de eerste stap van het non-profit project LetGive. Het is erop uit om met apps en allerlei ludieke manieren geld te verzamelen voor goede doelen die Snooze inloggen voor een wekker iPhonezijn aangesloten bij het initiatief. Dat betekent dat je voor de wekker-app Snooze nogal ongebruikelijk een gebruikersnaam en een wachtwoord moet invoeren om mee te doen.

Nadat je dat gedaan hebt, lijkt Snooze op elke andere minimalistische wekker-app. Je kan heel eenvoudig één alarm instellen dat elke dag af gaat met de gloed van een lichtblauwe digitale klok. Het alarm werkt ook als de app op de achtergrond draait en hoeft dus niet actief te zijn op het moment dat je de applicatie weglegt voor het slapen gaan.

Snooze alarm snoozen of stoppenHoewel het idee geweldig is en ondergetekende persoonlijk al snel een dollar per dag zou kosten, laat LetGive weinig los over de doelen waar ze voor staat. Een paar van de ondersteunde doelen zijn een financieel opvangnet voor immigranten in New York (The Business Center For New Americans), spullen voor schoolkinderen (Classwish) of voor artiesten (Music For Tomorrow). Niet alleen in de applicatie, maar ook op de officiële website is geen aanvullende informatie te vinden over de doelen die het geld gaan ontvangen. De pagina die de doelen zou moeten aanwijzen, geeft zelfs nul op het rekest. Op het Twitter-account van de organisatie is nog wel te lezen dat vorig weekeinde 156 mensen zich hebben aangemeld voor de wekdienst. Misschien zijn ze goed van vertrouwen, of zochten ze gewoon naar een dringende reden een keer op tijd op te staan.

Meer informatie over de organisatie en de goede doelen is te vinden bij de initiatiefnemers.

Downloaden: Snooze (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2011, 14:44
Categorie Diensten
Onderwerpen alarm, goede doelen, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.