Review: Nooit meer je bus of trein missen met Moet Ik Rennen

Mis je vaak je bus of trein? Met de Moet Ik Rennen-app zie je of je nog op tijd bent om bij de vertrekhalte aan te komen en wanneer je volgende reismogelijkheid is.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Moet Ik RennenKom je vaak net te laat voor je trein of bus en zie je ‘m voor je neus vertrekken, installeer dan maar snel de Moet Ik Rennen?-app. Deze blinkt uit in eenvoud, maar is wel lekker handig: je voert je route in en de app vertelt je wanneer je eerstvolgende reismogelijkheid is. En natuurlijk of je moet rennen om bij de vertrekhalte te komen!


Moet Ik Rennen is ontwikkeld door een groep studenten, met steun van onder meer de NS. De app heeft een eenvoudige interface. Je voert je begin- en eindbestemming in en daarna vertelt de app je wat de eerstvolgende reismogelijkheid is door middel van een enorme timer die aftikt. Boven de timer staat of je moet rennen (JA of NEE) en onder de timer zie je de afstand tot de vertrekhalte en de vertrektijd. De app werkt met alle mogelijke OV-soorten samen: bus, trein, tram, metro en veerboot.

Moet Ik Rennen: meerdere vertrekmomenten

Onderin beeld zie je de route die de app voor je gekozen heeft. Erg fijn is dat de planner daarbij alle tussenhaltes weergeeft. Je krijgt dus een compleet beeld van de route. Ga je de voorgestelde planning niet halen, omdat je nog afscheid moet nemen en je jas moet zoeken? Swipe dan naar links en je krijgt de volgende reismogelijkheid te zien. Ga je de planning wel halen dan swipe je naar rechts om hem goed te keuren. Wil je wat later vertrekken, dan kun je ook op het klok-icoontje bovenin beeld tikken. Je krijgt dan de eerstvolgende zes route-opties te zien. Tik je erop dan komt deze planning groot in beeld.

Moet Ik Rennen Moet Ik Rennen

Moet Ik Rennen: nog niet compleet

Moet Ik Rennen is enorm handig, maar we missen één en ander in de app. Zo kun je de app niet gebruiken om alvast in te plannen dat je ‘s avonds op tijd bij je vertrekhalte wilt zijn: je zit vast aan de huidige tijd of de zes volgende vertrekmomenten en de app verstuurt geen push-berichten als het daadwerkelijk tijd is de deur uit te gaan. Ben je het niet eens met de voorgestelde route, dan heb je ook pech: je kunt geen OV-soorten uitschakelen of voor alternatieven kiezen.

Moet Ik Rennen Moet Ik Rennen

Ook stuiten we op een bug: de app gaat automatisch uit van je huidige locatie als vertrekpunt (logisch) maar geeft vervolgens een foutmelding als je daarmee probeert te plannen. Je zult het vertrekpunt elke keer expliciet opnieuw moeten aanwijzen als ‘Huidige locatie’ omdat de app anders je GPS-locatie niet ophaalt. Ook ververst de app niet; selecteer je een route en open je de app later, dan zie je de timer van de vorige keer. Je moet dan dezelfde route opnieuw plannen om nieuwe tijden voorgeschoteld te krijgen.

Conclusie Moet Ik Rennen review

Toch zijn dit slechts kleine minpunten voor een praktische en strak ogende app. Hopelijk weet het team achter de app bovenstaande suggesties in de app te implementeren, want dan is Moet Ik Rennen wat ons betreft een onmisbare app op je homescreen.

Pluspunten

  • Duidelijk informatie over vertrek OV
  • Volledige route-informatie

Minpunten

  • Kunt geen reis later op de dag plannen
  • Nog wat buggy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2015, 9:28
Categorie Reizen
Onderwerpen ov, trein
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.