Amerikaanse luchtmacht wil 50 miljoen besparen met iPads

De Amerikaanse luchtmacht denkt 50 miljoen dollar te kunnen besparen door de inzet van iPads in vliegtuigen. Het scheelt flink wat drukkosten en brandstofkosten.

air-force-ipadVorig jaar beweerde de Amerikaanse luchtmacht al dat ze $5 miljoen per jaar besparen dankzij de iPad. Die eerste schatting klopte blijkbaar aardig, want de komende tien jaar denkt de organisatie maar liefst $50 miljoen te kunnen besparen. Het is te danken aan de inzet van 18.000 iPads, waarover nogal wat te doen is geweest. De luchtmacht maakte de plannen om 18.000 iPads te kopen vorig jaar bekend, maar krabbelde terug. Ze wilden namelijk de app GoodReader gaan gebruiken en die wordt gemaakt door een Russisch bedrijf. Uiteindelijk ging de bestelling toch door: er werd voor 9,36 miljoen aan iPads besteld.

Eerder meldden luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines al dat ze flink geld kunnen besparen door iPads te gebruiken. Dat komt omdat piloten de bijna 20 kilogram zware flightbag met handleidingen, rapporten, kaarten en ander materiaal niet meer hoeven mee te dragen. Het voorkomt rugklachten bij piloten, bespaart $1 miljoen aan brandstofkosten en bespaart ook nogal wat drukkosten omdat er geen updates op papier meer hoeven te worden verspreid. Bij de Amerikaanse luchtmacht gaan ze er vanuit dat ze $6 miljoen per jaar kunnen besparen aan brandstof en drukkosten.

De luchtmacht heeft gekozen voor 32GB iPads met Retina-scherm en Wi-Fi. De flightbags bij de luchtmacht zijn ook zo’n 20 kilo per persoon en met twee piloten in de cockpit scheelt dat alweer 40 kilo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 21:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen defensie, leger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.