Game-update: Hipster Chess, Jewel Hunter en Tiny Wings-kloon Polar Coaster

Het is een Game-update die bol staat van de rare puzzelgames voor de iPhone en iPod touch. Jewel Hunter combineert solitaire met match-3 en Hipster Chess is eigenlijk helemaal geen schaakspel!

GU WO Tiny Wings kloon Polar Coaster iPhone iPod touchHallo allemaal en welkom bij deze Game-update. Vandaag zijn we op zoek naar testers van ongewone spelcombinaties. Jewel Hunter leert ons namelijk dat een match-3 spelletje zoals Bejeweled plus samen een kaartje leggen opeens onverwacht spannend kan uitpakken. En dan is er voor de smalle broeksprijpen onder jullie nog een schaakspel dat helemaal geen schaakspel is! De vraag die nu natuurlijk opdoemt: wie durft?

Kaarten leggen en match-3: Jewel Hunter

GU WO Jewel Hunter iPhone iPod touchSolitaire kan een gemeen kaartspelletje zijn als je concentratie even niet honderd procent is. In Jewel Hunter wordt er nog een extra flinke schep zout op die wond gestrooid. In de gratis versie heb je tien solitaire-levels waarin de kaarten steeds in een ander patroon liggen. Je trekt één kaart open en mag altijd een kaart die één hoger of lager is op tafel openen. Door kaarten te verwijderen, speel je volgende kaarten in het patroon open en zo moet je klaar zijn voordat je eigen kaartenstapel op is. De verkeerde kaart geopend? Zuur. Niet alleen haal je vermoedelijk het level niet, je loopt ook nog eens de match-3 modus in Jewel Hunter mis. Voor elke kaart van dezelfde soort die je speelt (dus bijvoorbeeld schoppen zes na schoppen zeven), krijg je een diamant op het veld rechtsboven in beeld. Als het speelveld vol is, begint de match-3. Daarin moet je de diamanten zo combineren dat alle vakjes licht gekleurd (‘gebruikt’) worden. Lukt dat je niet in een bepaald aantal zetten? Volgende ronde solitaire en daarna op goede hoop verder! Ga je vervolgens áf in een potje solitaire… ja, dan onthoudt de computer de highscore en mag je opnieuw beginnen. Intrigerend venijnig dit Jewel Hunter, waarin je voor 79 eurocent per stuk trouwens ook 20-potjes en 30-potjes aanvullingen kan kopen.
Downloaden: Jewel Hunter (gratis)

Gympen en paardensprongen: Hipster Chess

GU WO Hipster Chess iPhone iPod touchOké, wie was er zo gek om Hipster Chess te bedenken? Wie kwam er op het zotte idee een match-3 spelletje van schaak te maken en dat aan te kleden met All Stars-gympen en brillen met dikke randen? Hipster Chess (ondertitel: Not really chess ;)) is een buitengewoon ongewone combinatie van spelidee en aankleding, maar steekt verrassend genoeg goed in elkaar. Op een fancy aangekleed, maar nog wel steeds van bovenaf bekeken 2D-schaakbord, worden na elke zet nieuwe schaakstukken op het bord gezet. Die gaan af van je eigen voorraad – en zodra die op is, ben je af. Het is aan jou om rijen van vier gelijkgekleurde schaakstukken te maken, waarbij de bewegingen van de schaakstukken gelden. Maak je een rij, dan verdwijnen de eenheden van het bord en heb je weer voorraad. En krijg je natuurlijk punten, laten we dat niet vergeten. In de normale stand is er in Hipster Chess geen vuiltje aan de lucht, maar er is ook een Blitz-variant waarin er elke 15 seconden nieuwe stukken op het bord komen. In de Superblitz-stand gebeurt dat zelfs elke vijf seconden! Superduper is dat je de scores van GameCenter-vrienden live in beeld ziet als je ze benadert, maar euh, wie gaat dit in hemelsnaam spelen? Is er een hipster in het publiek die hier een oordeel over durft te vellen?
Downloaden: Hipster Chess (€0,79)

Nieuwe spelmodus voor Reckless Getaway

GU WO Reckless Getaway iPhone iPod touchHowdy boy, er is een forse update voor Reckless Getaway. Daarin is een extra modus aan het spel toegevoegd die slechts één van de twee woorden intact laat en het is niet getaway. In de totaal nieuwe toevoeging rijd je in een groene truck om zoveel verkeer te vermorzelen als je kunt. De toevoeging gaat daarbij wel een beetje voorbij aan het geklaag van de liefhebbers dat Reckless Getaway maar zestien levels heeft, want daarvan zijn er niet meer bij gekomen. Je hebt nu simpelweg twee hoofdmodi: wegrijden in een gele, Amerikaanse slipbak en uit de klauwen blijven van de politie, of medeweggebruikers vernietigen. Beide speltypes leveren overigens sterren op die je nodig hebt om latere levels vrij te spelen. Een ander aspect van de update maakt het wegvallen van de tilt-besturing uit een vorige update ongedaan. Nu kun je naast de knoppenbesturing ook weer vervaarlijk rondtuffen door de iPhone te kantelen.
Downloaden: Reckless Getaway (€2,39)

Trailer van de Dag: Polar Coaster

Oké, voor deze ene keer is de Trailer van de Dag niet perse een aanrader. Het is nou eenmaal eventjes niet anders. Polar Coaster doet namelijk iets heel dubieus: het kopieert Tiny Wings, geeft er een iéts andere draai aan en vertikt vervolgens leuker te zijn dan het origineel. Het voelt zelfs iets stugger. De harde feiten: in Polar Coaster ben je een pinguïn die stukken door de lucht kan zweven door met veel vaart uit een dal te glijden. Je kan de pinguïn laten zakken door op het beeld te drukken en daar houdt de besturing op, net als bij Tiny Wings. Het verschil is dat Polar Coaster in levels is opgedeeld (er zijn er 60 verspreid over 5 gebieden) en dat je tegen maar liefst 31 andere pinguïns racet. Die van jou heeft gelukkig nog wat gele opsmuk, maar dat moet ook wel, anders was het al helemaal niet te zien waar je bent. Door bij de eerste drie te eindigen ga je door naar de volgende ronde en als je ermee klaar bent heb je zin in een online multiplayer van Tiny Wings.
Downloaden: Polar Coaster (€0,79)

I am your Game-update, Luke.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 19:01
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, tiny wings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.