iOS game-update: Angry Birds spin-off heet Bad Piggies en komt 27 september

Triple Defense mengt Triple Town met het bekende tower-defense werk, maar dat is een kleine game vandaag. De spin-off van Angry Birds gaat Bad Piggies heten en verschijnt 27 september op de iPhone, iPod touch en iPad.

Bad Piggies Angry Birds opvolger iPhone Android iPod touchAl eerder genoemd, maar nu is dan ook de datum echt bekend. De aangekondigde spin-off van Angry Birds gaat definitief Bad Piggies heten en zal 27 september verschijnen. De Trailer van de Dag is daarnaast een mysterieuze Zweedse game en er valt ook wat te downloaden: Triple Defense is nieuw en gratis.

Bad Piggies komt 27 september

Bad Piggies iPhone iPod touchEen release in september of oktober ligt voor de hand, schreven we zaterdag naar aanleiding van de teaser die ontwikkelaar Rovio Mobile gaf voor een nieuwe Angry Birds spin-off. Inmiddels weten we dat de releasedatum er zowat tussenin ligt: het spel verschijnt op donderdag 27 september. En het heet: Bad Piggies. Het bevestigt het vermoeden dat de eerdere teaser wekte. De kans is nu wel héél groot dat je met de varkens speelt in plaats van de boze vogels. Het maakt deel uit van Rovio’s strategie dit jaar twaalf (!) games uit te brengen, waarvan ook een zwik anders is dan Angry Birds zelf. Na het ombuigen van Casey’s Contraptions tot Amazing Alex, is Bad Piggies weer helemaal uit eigen stal en natúúrlijk haakt het in op de onstuitbaar populaire franchise. We hebben twee vragen: wordt de gameplay fundamenteel anders dan Angry Birds en is dit een eenmalig uitstapje, of het begin van een gehele nieuwe reeks?
Let op: de afbeelding hier links van is afkomstig van een Angry Birds-recept, niet Bad Piggies.

Triple Defense nieuw en nu al gratis

GU DI Triple Defense iPhone iPod touchWij zijn geen gameontwikkelaars dus je hoort ons er niet over klagen, maar het moet toch frustrerend zijn. Een lange tijd werken aan je game en dan merken dat hij totaal niet opvalt tussen het totaalaanbod dat die dag of die week uitkomt. De standaardmaatregel is dan: de game tijdelijk gratis aanbieden. Dat is wat studio Coolagame van de tower-defense game Triple Defense nu doormaakt. Maar ja: ze zetten zich er wel mee in de spotlight. Triple Defense is een echte verdedigingsgame waarin je torens bouwt om vijandelijk gespuis mee tegen te houden zodat ze je basis niet kunnen bestormen. Het spel doet dat met een uiterlijk dat sterk doet denken aan een pietepeuterige versie van Triple Town, die match-3 waarin je een dorp bouwt. En wat wil nu het geval? Triple Defense heeft dat hele spelidee overgenomen! Je bouwt dus niet alleen torens, maar moet ze in groepen van drie matchen om een sterkere toren te maken op de plaats van de laatst neergezette toren. Zo krijg je steeds betere verdedigingsconstructies, en dat verklaart ook precies waarom de torens in het scherm riant meer ruimte innemen dan de troepen die ermee vernietigd moeten worden. Het is weer eens wat anders!
Downloaden: Triple Defense (gratis, was €1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Year Walk

GU DI Year Walk teaser iPhoneclubNiet op 27 september, maar helemaal in december verschijnt een spel met een van de meest mysterieuze iPhone-gametrailers die we tot nu toe hebben gezien. En dat niet alleen: het is van de makers van Beat Sneak Bandit, het verzorgde en unieke spel waarin je een dief bent die op de maat van muziek inbreekt in huizen. Dat riepen we in februari nog uit tot Game van de Week, dus ontwikkelaar Simogo Games heeft iets in zijn mars. En dat blijkt ook wel uit andere dingen dan de teaser – of trailer, we weten het niet. Op het forum van gamessite TouchArcade volgen fans van Simogo de campagne voor het spel met mysterieuze, nee, enge, afbeeldingen die afkomstig zijn uit de game of er in ieder geval een naargeestig sfeertje omheen bouwen. Wat we weten: het wordt een 2D-spel dat zich afspeelt in Zweden in de 19de eeuw. Ondanks dat wordt het wel een spel dat je door de ogen van de hoofdpersoon bekijkt. Net als Beat Sneak Bandit lijkt Year Walk dus weer iets erg bijzonders te worden. We noteren hem hoor!

De koopjeshoek

Behalve Triple Defense zijn er meer aardige gamesaanbiedingen vandaag. Dit is onze selectie van de vijf leukste koopjes vandaag:

  • Hunterz 2 (strategisch sci-fi vechten, €0,79, was €3,99)
  • OLO Game (schijven schuiven met online chatfunctie, gratis, was €1,59)
  • Percepto (2D-naar-3D puzzelspelletje, gratis, was €2,99)
  • Van Pershing: The Showdown (highscore-renspelletje, gratis, was €0,79)
  • Annihilator (derde persoons shooter, gratis, was €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 18:47
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, bad piggies, iculture speelt, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.