Werkwoordspelling: oefenen met d en t op de iPad

Werkwoordspellingen is een nieuwe iPad-app die scholieren en anderen helpt bij het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige, verleden en voltooide tijd. Na een helder uitlegscherm legt het je oefeningen voor.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Werkwoordspellingen iPad hoofdmenuEr is behoefte aan apps die je spelling verbeteren. Als het niet is voor de personen die werkwoordvervoegingen regelmatig fout doen, dan is het wel voor de personen die het anderen graag goed zien doen en zichzelf even aan een test willen onderwerpen. Dat constateren we na ons artikel over de nieuwe iPhone-app Dees & Tees die we gisteren bespraken op zustersite iPhoneclub. Voor de iPad is er vandaag een nieuwe spellingsapp bijgekomen. Werkwoordspelling geeft eerst de theoretische uitleg over acht soorten werkwoorden en neemt dan oefeningen af.

Werkwoordspelling uitzonderingen uitlegAcht soorten werkwoorden: werkwoorden met de persoonsvorm, met het onderwerp, tegenwoordige tijd, verleden tijd klankvast, verleden tijd klankveranderend, het voltooid deelwoord, bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord en het tegenwoordig deelwoord. Ingewikkelde terminologie? Wees niet bang: elke variant wordt in een beknopte uitleg van één scherm uitgelegd, met daarin naast de theorie in één of twee zinnen ook voorbeelden in het rood weergegeven. De app schroomt het zelfs niet de belangrijkste stof in hoofdletters te accentueren. Met de groene knop rechtsonder in het scherm kan je de desbetreffende vorm oefenen – behalve bij het tegenwoordig deelwoord; daarin kan je alleen alles door elkaar oefenen. Net als in het hoofdscherm.

Werkwoorspelling vragenlijstElke oefening bestaat uit acht vragen links in beeld met daar rechts van twee antwoorden. Dat kunnen bijvoorbeeld goed of fout zijn, maar kunnen ook een goede en foute variant van een werkwoord zijn. Dat … beeld kan hij zich nog goed herinneren. Vertrouwende of vertrouwde? In de Middeleeuwen waren er nog geen … wegen. Verharde of verhardde? Elk goed antwoord licht groen op en ontlokt een applausje. Elke verkeerde een rode. Helaas ontbreekt de uitleg waarom iets zo is, maar daarvoor kan je terugvallen op de uitlegpagina. Als je alle oefeningen hebt afgewerkt, zie je het cijfer dat je ervoor hebt gekregen. Verder kan de app je net zoveel oefeningen voorleggen als je zelf wilt.

Downloaden: Werkwoordspellingen (gratis)

De app is weggehaald uit de App Store. We hebben nog geen reactie van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 16:22
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen leren, school, spelling, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.