Sygic Mobile Maps en Gokivo voor de iPhone: nieuwe navigatiesoftware in de App Store

Sygic heeft de Sygic Mobile Maps uitgebracht, twee navigatieapplicaties voor de iPhone. De versie voor Europa en Noord-Amerika ligt nog ter goedkeuring bij Apple. NIM brengt ondertussen Gokivo uit, een offboard navigatiepakket voor de iPhone, dat $9,99 per maand kost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sygic iconHet Slowaakse bedrijf Sygic heeft vandaag aangekondigd dat hun routenavigatiesoftware in de App Store te koop is. Voorlopig is er alleen een versie voor Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand. Maar als alles goed gaat komt er ook een versie van Sygic Mobile Maps voor Europa en Noord-Amerika. De nu reeds verkrijgbare software kost AU$ 79,99 (€46) voor Australië en Nieuw-Zeeland en is voorzien van kaartmateriaal van Sensis.


gokivoSygic Mobile Maps voor Zuidoost Azië omvat Indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand met kaartmateriaal van Tele Atlas en kost US$79,99 (€57,50). Alle kaartgegevens zijn aanwezig op je toestel en je zit niet vast aan een maandabonnement. Bij concurrent Networks In Motion (NIM) is dat wel het geval. Zij brengen Gokivo uit, een navigatieoplossing voor $0,99 waarbij je een maandabonnement van $9,99 moet kopen via In App Purchase. Je hebt er dus ook iPhone OS 3.0 voor nodig.

Gokivo geeft realtime routenavigatie met aanvullende informatie van Yahoo Local Search. Je krijgt gesproken aanwijzingen en verkeerswaarschuwingen onderweg. Gokivo is een off-board navigatiesysteem, dus de kaarten staan op een externe server en je verbruikt dataverkeer tijdens het navigeren. Gokivo is gebaseerd op het white-label-navigatiesysteem dat NIM al aanbiedt via Amerikaanse mobiele operators, zoals de VZ Navigator van Verizon. Interessant is dat NIM ook iPod-controls heeft ingebouwd, een nieuwe functie die pas vanaf iPhone OS 3.0 mogelijk is. Dat houdt in dat je tijdens het navigeren naar muziek kunt luisteren en de muziek ook kunt bedienen. De muziek wordt automatisch gedempt als er een gesproken aanwijzing voor de navigatie klinkt. Het ziet er naar uit dat Gokivo voorlopig alleen in de VS te gebruiken is; de software is dan ook niet in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden.

Het zal nog druk worden met navigatie op de iPhone: TomTom en Navigon hebben al software aangekondigd, terwijl bedrijven als Nav N Go, ALK, TeleNav en Telmap plannen hebben.

Downloaden: Sygic Australië/Nieuw-Zeeland ($64,99), Sygic Zuidoost Azië ($79,99) en Gokivo ($0,99) – allemaal Amerikaanse App Store
Met dank aan alle tipgevers (Sygic).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.