Supermarktwijngids 2012 op de iPhone verschenen

De Supermarktwijngids 2012 is uit. In deze wijngids vind je 3189 wijnen, beoordeeld in de prijsklasse tussen 2 en 200 euro. Elke wijn is voorzien van een beoordeling van 0 tot 5 en de beste wijnen, Topwijnen en Omfietswijnen, zijn snel herkenbaar.

supermarktwijngids-2012-iphoneBij voorgaande edities van de (Supermarkt)wijngids werden we nog streng toegesproken door de uitgever. We mochten geen Supermarktwijngids zeggen, want het ging niet alleen om supermarkten ook om superslijterijen en nog wat andere winkels. Maar de editie van 2012 heet weer gewoon als voorheen Supermarktwijngids. De gids beschrijft het wijnaanbod van de supermarkt, Gall & Gall (waar zijn de andere superslijters gebleven?), HEMA, natuurvoedingswinkel en wereldwinkel. In totaal zijn 3189 wijnen beoordeeld in de prijsklasse van €1,99 tot €199. Je grijpt daardoor nooit meer naar een smakeloze fles azijn.

De app noemt 367 omfietswijnen, wijnen die door hun prijs/kwaliteitverhouding de moeite waard zijn en daardoor de moeite waard om een blokje voor om te fietsen. Er staan ook 288 biologische wijnen in en je krijgt in één oogopslag alle topwijnen van een bepaalde supermarkt te zien. Wie haastig boodschappen moet doen, kan toch met een goede fles wijn thuiskomen.

supermarkt-wijngids-iphone-2012Alle wijnen zijn becommentarieerd door wijnkenner Nicolaas Klei, die de wijnen een beoordeling van 0 tot 5 wijnglazen gaf. Nieuw in deze editie is de mogelijkheid om wijnen te delen via Facebook en Twitter.

Nog een verandering ten opzichte van de vorige edities: de gids is elk jaar goedkoper geworden. In 2009 betaalde je nog €7,99 voor de gids, in 2010 was de prijs gezakt naar €5,99 en voor komend jaar haal je voor €4,99 de gids binnen op je iPhone. Dat geld heb je alweer terugverdiend als je dankzij deze gids jezelf één miskoop hebt kunnen besparen. Je kunt zoeken op winkel, land, kleur, prijs of naam van de wijn, er is een mogelijkheid om zelf notities te maken en je kunt je favorieten onthouden, zodat je voortaan nóg sneller langs het wijnvak in de winkel loopt. En je hoeft geen wijnsnob te zijn om deze gids te kunnen gebruiken, want auteur Nicolaas Klei praat zonder dure woorden en heeft ook oog voor goedkope slobberwijntjes.

Downloaden: (Supermarkt)wijngids 2012 (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 9:31
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen alcohol, supermarkt, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.