StreamBoard: volg realtime favoriete onderwerpen op Twitter

StreamBoard is een iPhone-app waarmee je bepaalde onderwerpen op Twitter kunt volgen. De app bevat diverse filters om grip te houden op Twitter.

streamboard iphoneStreamboard 5.0 is een update van een al bestaande app, waar we nog niet eerder aandacht aan hebben besteed. Toch is het een handige app voor mensen die bepaalde onderwerpen op Twitter willen volgen. De filterweergave is vernieuwd en de app is sneller geworden. Je krijgt een realtime stroom van tweets te zien, afgestemd op je voorkeuren. Die geef je aan door een tag of trefwoord op te geven. Je moet daarbij wel specifiek zijn, want een term als ‘iPhone’ levert teveel berichten op dan je kunt volgen. Om te zorgen dat je niet verzuipt in berichten van ‘onbeduidende twitteraars’ kun je aangeven dat je alleen berichten wilt zien van mensen die minimaal 100 followers hebben. Je bepaalt overigens zelf het aantal: als je 5 followers veel vindt, kun je dat ook kiezen.


Een andere optie is om te kiezen voor tweets in de buurt, zodat je vooral tweets van Nederlanders en Belgen te zien krijgt. StreamBoard kan handig zijn als je Twitter gebruikt als nieuwsbron, of als je de reacties rond bepaalde evenementen of tv-programma’s wilt volgen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon $AAPL volgen om te zien wat mensen over de aandelenkoers van Apple te melden hebben.

Downloaden: StreamBoard (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 20:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen streaming, twitter
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.