BMW gaat vier nieuwe iOS-apps ondersteunen in auto’s

BMW gaat auto's voorzien van ondersteuning voor de iOS-apps Audible, Glympse, TuneIn en Rhapsody. Het wordt toegevoegd aan de bestaande BMW Apps.

glympse-mini-integrationBMW heeft aangekondigd dat ze vier iOS-apps gaan ondersteunen in de nieuwste BMW-en MINI-modellen. Het gaat om de apps Audible, Glympse, Rhapsody en TuneIn. Je sluit je iOS-apparaat aan via een usb-kabel en ze verschijnen op je iDrive-infotainmentsysteem. Glympse is een app waarmee je je locatie kunt doorgeven aan anderen. Je geeft in de app aan hoe lang je je locatie beschikbaar wilt stellen en aan wie. Dat kan handig zijn als je met collega’s wilt afspreken op een bepaalde plek. Via de iDrive-controller kun je het van je locatie-info starten en pauzeren. Ook kun je de info naar iemand uit je iPhone-contactenlijst of naar Facebook en Twitter sturen. Audible is maker van audioboeken, die je via de speakers van de autoradio kunt afspelen. Rhapsody en TuneIn leveren muziek in de auto.

Om gebruik te kunnen maken van de apps moet de auto wel voorzien zijn van BMW Apps, bij modellen uit 2011 en later. De BMW Connected-app is gewoon via de App Store verkrijgbaar en biedt al opties als ECO PRO Analyser (evalueren van je rijstijl) en Wiki Local (reisinformatie, ook buiten de auto).
Ook zitten er nieuwsberichten via rss-feeds, webradiostations, een agenda en Twitter/Facebook-functies in. BMW-fans kunnen het volledige aanbod van BMW-apps bekijken op de New York International Auto Show op 27 en 28 maart in New York. De diensten zijn ook beschikbaar in de MINI Cooper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 19:55
Categorie Reizen
Onderwerpen auto, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.