Stitcher Radio-app na update makkelijker in auto te bedienen

Stitcher Radio heeft nu een Car Mode: een speciale interface voor de auto. Met grote knoppen en minder functies kun je geconcentreerd autorijden, terwijl je luistert naar de radiostations en podcasts van Stitcher.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

stitcher-iphoneStitcher Radio is een app met toegang tot 15.000 radiostations, nieuwshows en podcasts en andere audiocontent. De meest logische plek om ernaar te luisteren: de auto. Vandaar dat de app nu is uitgebreid met een auto-interface: speciale knoppen die makkelijker in de auto te bedienen zijn. Het werkt in portret- en landschapsweergave, ongeacht hoe de iPhone in de auto is bevestigd. Je tikt op het Stitcher-logo bovenin het scherm en er verschijnt een simpele interface met grote knoppen en alleen de belangrijkste functies. Bijna 60% van de Stitcher-gebruikers zeggen dat ze de app gebruiken als ze in de auto zitten.

Maar ook buiten de auto kun je de Stitcher-app nu makkelijker gebruiken. Bijvoorbeeld in bed: de app heeft een slaaptimer gekregen, zodat je met je favoriete muziek of radioshow in slaap kunt vallen. Het openingsscherm van de app heeft bovendien een nieuw uiterlijk gekregen, zodat je meteen breaking news kunt lezen terwijl je naar de radio luistert. Over information overload gesproken… Nieuw is ook dat je oude afleveringen van je favoriete radioshows nu op twee manieren kunt beluisteren: de nieuwste afleveringen eerst of in chronologische volgorde. De app speelt ook shows waar je al eerder naar hebt geluisterd sneller af dankzij caching. En ben je nieuwe gebruiker, dan is de app makkelijker in gebruik te namen dankzij een wizard die je op weg helpt.

stitcher-bmwStitcher heeft in samenwerking met BMW een Connected Dashboard gemaakt (zie hiernaast), maar in Nederland is de app nog niet zo bekend en geliefd. Met 2,5 sterren presteert de app bij de Nederlanders zelfs buitengewoon slecht. De nu verschenen update scoort iets beter, maar het is de vraag of we favorieten als TuneIn Radio, Ether, Tunin.FM of de app van 3FM aan de kant gaan zetten voor Stitcher.

Misschien zien we in Nederland wel meer in streaming muziekdiensten zoals Spotify (zie onze Spotify-applijst). Misschien kan Stitcher je nog met één ding over de streep trekken: een leuk icoontje.

Downloaden: Stitcher Radio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 14:22
Categorieën Amusement, Muziek
Onderwerpen radio, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.