Top That Score: verslavend Nederlands puzzelspelletje

Top That Score is een nieuw Nederlands highscore-puzzelspelletje voor de iPhone dat je onbeperkt door kan spelen voor een nieuw record...

Top That Score iPhone header Een puzzelspelletje dat het woord score in zijn naam heeft staan? Dan kan je al vermoeden dat het in Top That Score niet voornamelijk draait om het halen van kant-en-klare puzzels. Nee, het spelletje van de Nederlandse ontwikkelaar Steve Development gaat om het neerzetten van een hoogste score. Maar vergis je niet: daar komt nog heel wat puzzelinzicht bij kijken. In het spel heb je een veld met hoekjes en lijnen. Die kan je draaien en zo moet je gesloten vormen maken om ze van het veld te verwijderen en punten te scoren.

Je krijgt aan het begin van een sessie één minuut de tijd om zoveel mogelijk vormen te maken. In het begin zal je nog vaak kiezen om vier hoekjes bij elkaar naar elkaar toe te draaien zodat je een snel vierkantje maakt om snel wat punten te scoren, maar na een paar sessies leer je het klappen van de zweep en weet je dat het verleidelijk is om veel grotere vormen te maken. Dat is een stuk lastiger, maar het levert veel meer punten op. Niet alleen de verwijderde lijntjes en hoekjes leveren punten op, maar de vormen erin worden ook opgeruimd, zodat je ineens een groot speelveld hebt waar allerlei nieuwe vormen in verschijnen.

Top That Score vorm compleet makenNaarmate je een paar vormen maakt, krijg je er steeds meer gekleurde lijnen en hoeken. Verwerk een groen stukje in een gesloten vorm en je krijgt vijf seconde extra tijd, verwerk een rode in de vorm en omgelegen blokken verwijderen mee. Grijze zijn het irritantst: die staan vast en kan je dus niet draaien. Ze verdwijnen weer als je een paars blokje in een vorm verwerkt.

Het is nog maar de vraag of je alle kleuren kan gebruiken zoals je zou willen. Het nare van hoeken en lijnen is dat ze vaak niet aansluiten en dat je daarom de vorm van je gedachte misschien helemaal niet kan maken. Na een paar potjes merken we dat juist het ongrijpbare van Top That Score het spel onderhoudend maakt. Je hebt steeds het gevoel dat er meer uit te halen valt, dat je meer inzicht kan krijgen in de vormen die je maakt en dat je met gemak een hogere score moet kunnen halen. Een nieuw potje om je eigen highscore te verbeteren is zo gestart…

Downloaden: Top That Score (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 11:06
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen highscore, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.