Power Nap Timer maakt je wakker na krachtslaapje

Met de iPhone-app Power Nap Timer kun je een power nap nemen. Na een korte slaapsessie kun je fris en vol energie weer aan het werk gaan.

Power Nap TimerDe makers van Power Nap Timer zijn ervan overtuigd dat je met een zogenaamde power nap beter de dag doorkomt. Power Nap Timer maakt de gebruiker wakker na het ingestelde aantal minuten. Het korte slaapmoment moet een goede uitwerking hebben op je gezondheid, zodat je fit en vol energie weer de dag kunt vervolgen. Natuurlijk kun je dat ook met de standaard klokapp instellen. Maar Power Nap Timer maakt het wat intuïtiever.


power nap timer iphoneMet de grote regelknop pas je de duur van het slaapmoment aan. De Short Nap duurt 10 tot 20 minuten en blijkt voor gebruikers die snel in slaap vallen. Een echte Power Nap duurt 20 tot 30 minuten en wordt aanbevolen door de makers. De Sleep Buffer duurt een half uur tot 50 minuten en is voor de gebruiker die echt vermoeid is. De makers raden wel aan om de verschillende ‘naps’ uit te proberen, omdat de benodigde hoeveelheid slaap per gebruiker verschilt. Te lang slapen leidt juist tot vermoeidheid, omdat je dan uit een diepe slaap moet ontwaken. Na de ingestelde periode klinkt een wekkergeluid.

Power Nap Timer mag dan een grappige uitstraling hebben en hier en daar wat gegiechel opleveren, de ontwikkelaars onderbouwen de behoefte aan een power nap wel. Zo heeft een onderzoek van NASA uitgewezen dat een power nap van 26 minuten de prestaties met 34% verbeterde en de slapers 54% meer opmerkzaam waren. Zelfs Albert Einstein en Thomas Edison knapten overdag wel eens een uiltje, aldus de makers. De app is tijdelijk gratis.

Downloaden: Power Nap Timer (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 16:00
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen slapen, wekker
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.