StifleStand: Newsstand/Kiosk-app verbergen zonder jailbreak (Mac, Windows)

StifleStand is een Mac-app waarmee je de Kiosk/Newsstand-app in een mapje kunt zetten. De tweak werkt zonder jailbreak en is bedoeld voor mensen die geen kranten- en tijdschriftabonnementen willen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Newsstand-in-folderApple bracht met iOS 5 vorig jaar ook een nieuwe mapapplicatie uit: Newsstand, in het Nederlands: Kiosk. Als je digitale kranten en tijdschriften koopt op de iPhone en iPad verschijnen ze in de Kiosk-map. Maar niet iedereen zit daarop te wachten en er waren ook heel wat mensen die zich eraan stoorden dat je de map niet kunt verbergen of in een andere map slepen. Cydia-ontwikkelaar Filippo Bigarella heeft nu een Mac-app met de naam StifleStand gemaakt waarmee je de Kiosk kunt verbergen, zonder dat je een jailbreak hoeft uit te voeren.


De tweak is alleen geschikt voor mensen die absoluut geen Kiosk/Newsstand willen gebruiken. Als je de app in een later stadium wilt opstarten, crasht je springboard.

StifleStand maakt gebruik van de bestaande foldertruc, maar omdat het een losse Mac-app is kost het minder moeite. Je downloadt StifleStand, opent het op je Mac en sluit de iPhone of een ander iOS-apparaat aan. Zodra de app jouw iOS-apparaat herkent druk je op de knop ‘Hide Newsstand’. Op je scherm verdwijnt de Kiosk-app nu in een mapje ‘Magic’. Je kunt deze map hernoemen en meer apps toevoegen. Wel is het zo, dat er geen miniatuur van het Kiosk-icoon meer zichtbaar is zodra je de map sluit, waardoor de Magic-map leeg lijkt. Dat komt omdat de Kiosk-app eigenlijk een map is en het op de iPhone niet is toegestaan om geneste mappen te maken. Je kunt dit probleem met het ontbrekende miniatuur-icoon oplossen door meerdere apps toe te voegen, zodat de lege plek van de Kiosk-app minder opvalt.

Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.