Stievie: Vlaamse zenders terugkijken in uitzending gemist-app

Stievie is een nieuwse Vlaamse uitzending gemist-app voor iPhone en iPad. Je kan er tien zenders in bekijken en erover discussiëren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stievie iPhone iPad uitzending gemist VlaanderenDe drie grote omroepen van Vlaanderen hebben gezamenlijk een gloednieuwe Uitzending Gemist-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. Met Stievie kan je tot anderhalve dag aan programma’s terugkijken van tien Vlaamse zenders: één, Canvas, Ketnet/OP12, VIER, VIJF, VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Met de universele applicatie kan je ook live televisie kijken. De app is intuïtief vormgegeven: het is eigenlijk gewoon een televisiegids met play-knoppen bij elk programma. Als je er gebruik van wil maken, moet je snel zijn: Stievie is aanvankelijk slechts beschikbaar voor 10.000 testers.

Stievie programmagidsDe omroepen VRT, SBS en VMMA sloegen de handen ineen voor de applicatie die voor onbepaalde tijd de testen is op zowel de iPhone als iPad. Op de website van Stievie kan je je inschrijven voor de testfase.

Stievie is in opzet een televisiegids waarin je per zender behalve omlaag voor de volgende programma’s, ook omhoog kan scrollen om de vorige programma’s terug te zien tot anderhalve dag geleden. De slimme indeling gaat ervan uit dat je weet welk programma op welke zender verschijnt en bespaart een indeling op weinig concrete rubrieken als ‘populair’, en ‘gekozen door de redactie’: je kan heel concreet op zoek. Voor programma’s die nog uitgezonden moeten worden, kan je een herinnering zetten. Het pushbericht met de herinnering wordt bij aanvang van de uitzending gestuurd.

https://www.youtube.com/watch?v=SpTumdQLJZU

De videospeler van Stievie is een handig ding. Behalve met een slider onderin beeld, kan je de voortgang van de video ook bekijken in een balk met thumbnails om delen van de uitzending direct te selecteren. Bij het kijken kan je met een snelmenu onderin beeld (op de iPad links) direct naar andere scenes van de uitzending gaan, maar ook direct naar andere zenders gaan om live te kijken.

Stievie plus voor snelmenuVia het snelmenu komen ook de sociale functies van de app naar voren. Je kan Twitter activeren en tweets over het programma lezen en meteen meedoen. Daarnaast kan je chatten met Facebook-vrienden over programma’s; ook weer in een (standaard helaas centraal geplaatste) pop-up tijdens de uitzending. De AirPlay-functionaliteit om het beeld van de iPhone en iPad door te sturen naar je televisie, maakt Stievie af.

Het duurde even voordat Vlaanderen met een volwaardig alternatief voor het Nederlandse Uitzending Gemist kwam, maar Stievie heeft een moderniseringsslag gemaakt qua functionaliteit. Hoe goed de app is, is aan 10.000 eerste gebruikers om te testen.

Downloaden: Stievie! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Met dank aan Bram voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 13:11
Categorieën Amusement, Belgische apps
Onderwerpen stievie, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.