NASA zoekt ontwikkelaar iPad-app voor astronauten

NASA zoekt ontwikkelaars voor een iPad-app waarmee astronauten kunnen bijhouden wat ze in een week hebben gegeten.

NASANASA is op zoek naar een ontwikkelaar voor een nieuwe iPad-app, waarmee astronauten kunnen bijhouden wat ze hebben gegeten met behulp van stemcommando’s, afbeeldingen en streepjescodes. Het ruimtebedrijf probeert deze app gemaakt te krijgen via een programmeerwedstrijd, georganiseerd in samenwerking met TopCoder. Ontwikkelaars hebben tot eind mei om hun app helemaal af te krijgen.

Het idee van een voedseltracker is niet nieuw: apps zoals het Nederlandse Foodzy maken het al langer mogelijk om je maaltijden bij te houden. De NASA-app moet echter zo specifiek in elkaar zitten, dat hij goed integreert binnen de systemen van NASA.

In de voorwaarden van de wedstrijd stelt NASA specifiek dat het een iOS-app moet worden die werkt op de iPad. De gebruikerservaring moet ook optimaal zijn: astronauten moeten met de app binnen een kwartier alle maaltijden van een week kunnen vastleggen. De data opgeslagen door de app wordt vervolgens in een Excel-bestand gezet, zodat op aarde de informatie makkelijk kan worden uitgelezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 11:27
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.