Step Buy Step icon

Step Buy Step: nieuwe wandelgame van makers Zombies, Run

Step Buy Step is de nieuwste titel van de makers van Zombies, Run. Door dieren te kopen maak je meer stappen, waardoor je nog meer punten verdient.

Step Buy Step iconDe makers van Zombies, Run! hebben een nieuwe game uitgebracht, waarin wederom je beweging centraal staat. In Step Buy Step moet je stappen in de echte wereld zetten om dieren te kopen. Deze dieren lopen in de game met je mee. Een hond zorgt er bijvoorbeeld voor dat iedere gemaakte stap nog eens vier extra waard is. Dat aantal blijft groeien totdat je de planeet kunt rondlopen.

Door je dierenbende uit te breiden wordt iedere stap die je in de game zet steeds meer punten waard. En deze punten kun je weer inzetten om nóg meer dieren te kopen. In totaal zijn er 40 beesten verkrijgbaar om je puntenaantal mee uit te breiden. Een spelprincipe wat we ook kennen van de cultgame Cookie Clicker voor desktopbrowsers, waarin je continu op het scherm moet drukken om meer punten te verdienen, waarmee je upgrades komt, die weer meer punten voor je verdienen.

De wereld rond

De constante race om meer punten met je stappen te verzamelen kan wat nutteloos aanvoelen in Step Buy Step. Je speelt de game immers voornamelijk om het cijfer van de stappenteller te doen stijgen – al is dat wel met nuttige activiteiten buiten de deur. Er is echter één doel om je in de game mee bezig te houden: een reis rond de aarde. Omdat je stappenaantal uiteindelijk zo snel groeit, is het namelijk mogelijk om op virtuele wijze rond de planeet te lopen.

Step Buy Step 1Step Buy Step 2

Tijdens je rondtocht krijg je uitdagingen van Phileas Fogg, de hoofdpersoon uit het geroemde boek ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’. Dat is overigens de tweede keer in korte tijd dat Fogg een rol heeft in een grote iOS-game. In 80 Days speel je een personage dat samen met Fogg zijn bekende wereldreis maakt, maar dan in een steampunkversie van de aarde.

Bewegingsdata in Step Buy Step

Step Buy Step 3Step Buy Step gebruikt de M7- en M8-chips van de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus om je gemaakte stappen bij te houden. Dit gebeurt in de achtergrond, waardoor het spel altijd op de hoogte is van je nieuwe mijlpalen. Heb je een oudere iPhone? Dan werkt de game ook, maar verbruikt hij meer stroom. Dan houdt het spel zelf namelijk je gelopen stappen bij. Daarnaast wordt GPS gebruikt om je looproutes in te laden, zodat de game beter inzicht heeft in je activiteiten. Ook dat kan enig effect hebben op je accu, al had het in onze tests geen dramatisch effect.

Conclusie Step Buy Step review

Niet iedereen zal zich gemotiveerd voelen door Step Buy Step om meer te gaan lopen of sporten. Ben je echter gevoelig voor kleine beloningen en statistieken over je loopgedrag? Dan is dit misschien wel de game voor jou. Dit is bovendien een spel wat je voor lange tijd zult spelen – in tegenstelling tot The Walk, wat afhankelijk was van een verhaal.

Pluspunten

  • Ideaal als je gevoelig bent voor virtuele beloningen...

Minpunten

  • ...Maar zal wellicht niet heel veel niet-gamers aansporen te bewegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 19:12
Categorieën Games, Gezondheid en fitness
Onderwerpen sport, zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.