Status Board: dashboard met informatie op iPad krijgt eerste update

Dashboard-app Status Board heeft allerlei zaken uit de onlangs vrijgegeven eerste release rechtgezet. Er zijn allerlei bugfixes in versie 1.1.

Status Board spotlight“We hebben overuren gedraaid”, zegt ontwikkelaar Panic in de App Store over de eerste grote update van Status Board. De onlangs uitgebrachte applicatie waarmee je gegevens naar eigen wens kan tonen en inrichten op een informatiedashboard, is stabieler en sneller geworden. Versie 1.1 zorgt ervoor dat je nu ook gratis gebruik kan maken van de mirroring-functie van de iPad in combinatie met een Apple TV, al moet je voor een aangepast beeldschermformaat nog steeds de in-app aankoop kopen.

Andere verbeteringen zijn dat het agenda-paneel met de eerstvolgende afspraken of afspraken gevisualiseerd per categorie stabieler werkt, ook als je het paneel voorziet van een ander formaat. Daarnaast kan je handmatig schakelen tussen Celsius en Fahrenheit in het weerbericht-kader.

Status Board iPad-app dashboard voor informatieEr zijn nog veel meer kleine puntjes bijgeschaafd aan Status Board, waarbij we je vooral willen verwijzen naar de update-omschrijving in de App Store omdat de meeste aardig technisch of specifiek van aard zijn. Een aardige verbetering is in ieder geval dat de nieuwsticker je ingevoerde berichten op volgorde laat zien, en niet langer een willekeurige volgorde toepast. RSS-feeds verdwijnen meteen nadat je ze verwijdert, Twitter-accounts moeten beter onthouden en weergegeven blijven, het aantal e-mails, nieuwe items of tweets wordt nu correct weergegeven en zo zijn er dus nog veel meer verbeterpunten.

Grote updates als het implementeren van foto’s van Flickr, Facebook, Instagram of andere diensten zijn helaas nog niet mogelijk zonder er zelf scripts voor te knutselen. Ook een YouTube-kanaal of resultaten van een YouTube-zoekterm zijn nog niet van de partij. Dat zijn opties die we graag toegevoegd zien worden in de toekomst.

Downloaden: Status Board (€8,99, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2013, 15:56
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dashboard, informatie, status

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.