Scrivener iPad

Scrivener voor iPad uitgesteld, ontwikkeling komt weer op gang

De ontwikkeling van Scrivener voor iPad heeft enige tijd stilgelegen. Nu is er een nieuwe ontwikkelaar aangetrokken, die het project weer gaat oppakken. Scrivener is een app voor schrijvers van boeken en verhalen.

scrivener ipadScrivener is een bekende app om boeken op de Mac te schrijven. Er is al een tijdlang een iPad-versie in de maak, maar de ontwikkeling daarvan is de afgelopen tijd in het slop geraakt. Gelukkig is er nu weer schot in gekomen: ontwikkelaar Literature & Latte heeft een nieuwe ontwikkelaar in dienst genomen, die zich op het project gaat focussen. De komende maanden zal er meer bekend worden over de voortgang van het project.


Dat wijst erop dat de iPad-versie nog wel een tijdje op zich laat wachten en dat schrijvers voortaan nog even hun MacBook onder de arm moeten slaan als ze buitenshuis aan hun boek willen werken. Er wordt ook nog niets gezegd over een mogelijke datum. Literature & Latte wordt ondertussen bestookt door mailtjes en tweets met de vraag hoe de iOS-versie opschiet.

Het bedrijf is al sinds begin 2012 met een Scrivener-versie voor iPad bezig en het plan was om eind dat jaar klaar te zijn. Vervolgens werd het doorgeschoven naar het eerste kwartaal van 2013 en zoals het er nu naar uitziet mogen we blij zijn als Scrivener voor iPad dit jaar nog in de App Store terechtkomt. De afgelopen vier, vijf maanden lag er al een versie van de app die vrijwel klaar was, maar nog niet goed genoeg was voor een betetest. Scrivener is een Mac-app waarbij je op een prikbord van kurk de verschillende hoofdstukken uitspreidt, waarna je de hoofdstukken gaat uitwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.