Nieuwsapp Feedly heeft iOS 7-design, is veel sneller na update

Feedly voor iPhone en iPad start veel sneller op, werkt sneller en is strakgetrokken voor iOS 7. Met een Pro-abonnement doorzoek je feeds.

Nieuwsapp Feedly moet na een nieuwe update maar liefst 300 procent sneller opstarten op een iPhone en iPad. Die belofte doet de nieuwsdienst in de update-omschrijving in de App Store. De nieuwsapp die we halverwege dit jaar nog aanwezen als iOS 7. Eveneens is er een nieuwe Explore-functie in de app waarmee Feedly je op de hoogte brengt van artikelen die niet perse aansluiten op je eigen interesses, maar wel interessant worden gevonden door andere gebruikers.

Zo ontsnapt Feedly een beetje uit de informatiebubbel waarin je terecht komt in de app. In de Home-sectie probeert Feedly je nog steeds zo specifiek mogelijk nieuws te presenteren waar je in geïnteresseerd bent. Het nadeel daarvan is dat je een soort oogkleppen op krijgt en steeds minder ander nieuws ziet. Daar moet de nieuwe Explore-sectie voor compenseren. In ons geval begint die met technieuws afgestemd op wat we graag lezen, maar gaat de app daarna over naar algemeen nieuws – al lijkt het nog steeds tech-georiënteerd. Een andere nieuwe functie is het doorzoeken van je feeds op steekwoorden, maar dat is alleen beschikbaar voor Feedly Pro-abonnementhouders.

Feedly grote foto iPhone-app Feedly nieuwsoverzicht iPhone

Het voor iOS 7 strakgetrokken uiterlijk valt meteen op aan Feedly versie 17.3 voor iPhone en iPad. De app is wat minder statig. Koppen zijn wat kleiner en niet meer in hoofdletters uitgevoerd, maar de lettergrootte in artikelen in de app is juist flink opgeschroefd. De in beeld schuivende menu’s links en rechts zijn wat witter geworden en ‘ademen’ wat meer, maar zijn dusdanig voorzien van kleurrijke iconen dat je het ook kinderlijker zou kunnen noemen.

Maar het nieuwe design is niet de hoofdrolspeler van de update. Dat is de enorme snelheidsverbetering van de app. Hij start niet alleen ‘300 procent’ sneller op, maar is in alle handelingen (nog) veel sneller en soepeler. Bladeren door nieuwspagina’s, door artikelen vegen, artikelen sluiten met een veeg naar boven: het gaat fantastisch snel. Dat is écht de knapste verbetering aan het vernieuwde Feedly.

Downloaden: Feedly (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2013, 12:27
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, google reader, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.