Square Enix gaat Dragon Quest opnieuw voor iOS uitbrengen

Square Enix wil de Dragon Quest-spellen opnieuw voor de iPhone en iPad uitbrengen. Het gaat om Dragon Quest I tot en met Dragon Quest VIII.

Dragon Quest VISquare Enix gaat de eerste acht klassieke Dragon Quest-games opnieuw uitbrengen voor iOS. Dit heeft de speluitgever bekendgemaakt via een speciale teasersite. De games staan gepland voor deze winter. Of de spellen ook buiten Japan worden uitgebracht is nog niet bekend, maar we achten de kans groot: Square Enix bracht eerder ook al meerdere Final Fantasy-spellen naar de iPhone en iPad, die in zowel Japan als het westen beschikbaar werden gesteld. Bovendien zijn een aantal van de games al gelokaliseerd.

Dragon Quest 8 iOSDe Dragon Quest-reeks is één van de oudste spelseries die Square Enix in huis heeft. In deze oertraditionele rollenspellen ga je er op uit om de wereld te redden, iets dat je doet door kerkers te doorkruizen, steden te ontdekken en heel veel beurtelingse gevechten te doorstaan. Bijzonder is dat Dragon Quest VIII ook op de lijst staat van games die voor iOS zal verschijnen – een spel dat origineel voor de Playstation 2 verscheen. Square Enix heeft tot nu toe nog geen één Playstation 2-spel opnieuw voor iOS uitgebracht.

Het is nog niet duidelijk welke versies van de Dragon Quest-spellen exact voor iOS zullen verschijnen. De originele spellen verschenen voor oude Nintendo-spelcomputers, maar het gros werd later opnieuw uitgebracht met 3D-omgevingen voor de Nintendo DS en Nintendo 3DS. Als de spellen naar het westen komen, dan is er een kans dat de eerste drie delen en deel VII hier niet verschijnen: deze games zijn nog nooit door Square Enix naar het Engels vertaald. En als eerdere Square Enix-spellen ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat deze games vermoedelijk een flink prijskaartje krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen game, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.