Blur: gebruik willekeurige foto’s als vage iOS 7-achtergrond

Goede wallpaper voor iOS 7 op iPhone of iPad nodig? Met de app Blur tover je nu ook willekeurige foto's om tot mooie kleureneffecten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Blur achtergronden-app iPhoneApplicaties waarmee je foto’s kan vervagen in een kleurenbrij zodat ze als achtergrond kunnen dienen voor je iPad en iPhone, zijn hip. Blijkbaar smeekten de felle kleuren van de app-iconen in iOS 7 erom. De nieuwe applicaties in het genre beschrijven we niet omdat die hetzelfde doen als de eerste apps die het trucje uitvoerden, maar nu is een van de trendsetters voorzien van een aardige update. Je kon al foto’s uit je eigen fotoalbum plukken, maar nu kan je in Blur ook foto’s van anderen vervagen voor een fijne wallpaper.

De applicatie doet daarvoor een beroep op de rechtenvrije foto’s die zijn te vinden op fotosite Flickr. Je kiest voor de nieuwe Random-functie, er wordt een foto opgehaald en met de schuiver in beeld bepaal je opnieuw hoe scherp de foto is. Heb je de schuiver helemaal links, dan zie je de originele foto duidelijk in beeld. Helemaal rechts is er alleen nog maar een vage, in elkaar gevloeide kleurencombinatie zichtbaar.

Net na de introductie van iOS 7 schreven we op iPhoneclub al een uitgebreid artikel met 5 wallpaper-apps voor iOS 7.

Downloaden: Blur (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 17:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.