Sp!ts krant: gratis dagblad lezen op de iPhone

De Nederlandse gratis krant Spits is nu op de iPhone te lezen met de nieuwe applicatie Sp!ts krant. De app biedt een aparte iPhone-layout om de onleesbare krantenartikelen alsnog leesbaar te maken op het kleine scherm.

Spits krant voor iPhone iPod touchNaast een onlangs uitgebrachte eigen app met het nieuws van de website, heeft Sp!ts nu ook een iPhone-app uitgebracht waarin je de krant gratis kan lezen. Zodra je de app opent, wordt het laatste nummer van het dagblad gedownload en kun je er doorheen bladeren. De krant laat zich in de oorspronkelijke layout niet goed lezen op de iPhone vanwege de lage resolutie van de pagina, maar daar is iets op gevonden: met een knop in de hoek kan je artikelen in een aparte iPhone-layout lezen.

De berichten bestaan dan enkel uit een kop, foto en tekst eronder. Zonder verdere opsmuk zoals de vele advertenties die Sp!ts doorgaans rijk is. Spits krant iPhonelayoutDe uitgeklede layout vergroot de leesbaarheid van de berichten aanzienlijk, maar gaat nog wel eens fout op het spatiegebruik in koppen en vetgedrukte stukken tekst.

De layout zorgt er echter ook voor dat je de Sp!ts krant waarschijnlijk niet meer leest om het gevoel te hebben dat je een krant leest, wat met de universele app op de iPad nog wel in stand wordt gehouden. Dat maakt Sp!ts krant voor de iPhone wellicht een beetje overbodig: immers kan je met de eerder verschenen Spitsnieuws app het actuelere websitenieuws ook al tot je nemen in een soortgelijke applicatie.

Downloaden: Sp!ts krant (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2012, 21:59
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen gratis, kranten, spits

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.