iOS game-update: Kunundrum vandaag gratis, Frontline Commando en koopjes

Vandaag in het gamenieuws voor de iPhone en iPod touch: Need for Speed SHIFT 2 Unleashed tijdelijk gratis, Kunundrum is een breinbreker van een puzzelspel en Frontline Commando is een gratis 3rd person shooter.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Frontline Commando iPhoneHet lijkt wel alsof ontwikkelaars van iPhone-games de eerste week van het jaar schuwen om hun nieuwe, grootse spellen in uit te brengen. De grootste sectie van de App Store wordt slechts mondjesmaat aangevuld en de kwaliteit van veel nieuwelingen is tot dusver nog geen éénderde iOS game-update waard. Het geeft ruimte om nog even terug te kijken en de lekkere restjes van het einde van vorig jaar bij elkaar te schrapen. Het zal geen puzzelfan in de weg staan dat Kunundrum vandaag gratis is te downloaden.

Pittig puzzelen: Kunundrum

GU DI Kunundrum Pac-Man spook iPhoneIn de drukke decembermaand was het slechts één regeltje in deze rubriek: het knappe puzzelspel Blockwick (App Store-link) schopte het niet verder dan de koopjeshoek, ondanks zijn vernuft. Kunundrum vaart wel bij de relatieve rust van de introductie van 2012. Het in het najaar van vorig jaar uitgebrachte puzzelspel is vandaag gratis te downloaden en met terugwerkende kracht kunnen we stellen dat het een aanrader is. In Kunundrum dien je balletjes naar hun doel te swipen, maar die balletjes stoppen alleen bij hun doel, als ze worden tegengehouden door een muur of object. Anders schieten ze er roekeloos voorbij. Het puzzelelement zit hem in de uitdaging om de balletjes naar hun doel te krijgen in zo weinig mogelijk bewegingen. Lukt dat, dan heb je de drie-sterren beoordeling te pakken. Onze ervaring leert dat je die bonusbeoordeling snel laat liggen zodra je bij de eerste breinbrekers komt. Eerst maar eens proberen om alle 70 gratis puzzels te halen, luidt het devies wat ons betreft. Daarna kan je eventueel nog aan de slag met 80 extra levels die je voor 1,59 euro in de app kan kopen. In de trailer zie je een handvol van de lastigere levels met telepoorten en richtingsveranderingen en is het wat moeilijk om het spelidee te ontcijferen, maar het spel begint logisch en heeft een prima opbouw waardoor je er vanzelf in meegenomen wordt. Minuten. Uren. Dagen?
Downloaden: Kunundrum (gratis, universele app)

BigBang! MAD: evolutie in seconden

GU DI Big Bang Mad iPhone iPod touchNee, dit heeft niks met een zekere komedieserie met houterige maar charmante nerds te maken. Wel met de theorie waar de serie zijn naam aan dankt. Big Bang Mad vertelt het ontstaan van de aarde aan de hand van ultrakorte, petieterige minispelletjes. Slechts enkele seconden heb je om de volgende grote stap voor de ontwikkeling van onze planeet te realiseren. In het eerste spel tap je voor een oerknal, in het tweede draai je een zwart gat rond om nabije stukken planeet erin te zuigen en in de derde leer je al een vis lopen. Voordat een missie van enkele seconden begint, zie je heel even in beeld hoe je het dient te besturen en dan is het aan jou om binnen de geringe tijd de klus te klaren. Door te tappen, drukken, swipen, lijntjes te trekken: er zijn allerlei manieren om te evolueren, maar er is per uitdaging maar ruimte voor één oplossing. Faal je, dan mag je het hele rattenplan opnieuw doen. Nintendo-geschoolden weten dus allang dat BigBang! MAD geschoeid is van de WarioWare-leest, maar dat is heel niet erg. Het kan prima op het touchscreen van de iPhone en iPod touch, is ook al eens eerder gedaan, maar heeft in BigBang! MAD ook nog eens een leuk thema gekregen. GO. (Oh ja, trouwens: met 10 minispellen is het niet erg lang.)
Downloaden: Big Bang! MAD (gratis)

Trailer van de Dag: Frontline Commando

GU DI Frontline COmmando tegen helikoptersJe actiespel in dezelfde week als Grand Theft Auto III voor de iPhone lanceren smeekt om ondersneeuwing en dat lot is Frontline Commando dan ook overkomen. Maar we pikken hem alsnog op, om drie redenen: 1. 3D, 2. schieten, 3. gratis. Frontline Commando is het nieuwste stokpaardje van Glu Mobile, dat menigeen onder ons eerder al eerder verslaafd kreeg aan de freemium-games Contract Killer: Zombies en Infinity Blade-kloon Blood & Glory. Frontline Commando probeert hetzelfde te doen in het genre van de 3D-shooters waarin je zelf bewegingsruimte hebt. Je schiet hier dus niet alleen vijanden zoals in Contract Killer, maar zorgt ook dat je zelf dekking hebt en verzint een eigen plan van aanpak met de wapens die je hebt. Als het voortvarend gaat, kan je uiteraard nieuwe schietijzers en munitie kopen. Als het minder lekker gaat, mag je (virtuele) flappen neerleggen voor medkits en andere hulpmiddelen om je sterker te maken. En dat zal zeker nodig zijn. Niet alleen omdat de besturing niet helemaal piekfijn is, maar omdat de tegenstanders al snel enorm taai zijn. Frontline Commando is daarmee voor de bikkels, voor de doorzetters. En ook een beetje voor de mensen die geen geld willen investeren aan een net iets beter schietspel als Shadowgun, Dead Space of Modern Combat 3.
Downloaden: Frontline Commando (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Zonder enige ruchtbaarheid is Need for Speed 2 Shift opeens gratis te downloaden vandaag. Zal het stiekem het volgende iTunes 12 Dagen-cadeau zijn? Hij behoort zonder meer tot de leukste tijdelijke game-aanbiedingen van vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 18:28
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.