Sport App Awards 2013 van start: verkiezing beste sportapps in nieuwe opzet

De Sport App Awards-verkiezing 2013 is gestart. De beste Nederlandse sportapps van 2013 winnen een award.

sportappsSportnext organiseert dit jaar voor de derde keer de Sport App Awards. Wie maakt de beste sportapps van Nederland? Dat zal de komende weken bepaald worden door een jury en het publiek. De verkiezing heeft dit jaar een nieuwe insteek: niet de jury heeft het laatste woord, maar het publiek. Elke appgebruiker en sportliefhebber kan zijn favoriete app(s) voordragen, de jury kiest in elke categorie de twee beste en in een allesbeslissende knock-out bepaalt het publiek vervolgens wie de winnaar is. Van 12 februari tot en met 4 maart kan iedereen in de vijf categorieën apps aanmelden. De categorieën zijn: Events, Teams/Clubs/League, Nieuws, Actief Sporten en Second Screen. Maar er geldt wel één belangrijke voorwaarde: het moet gaan om Nederlandse apps. Dus de app Runkeeper valt af, maar het Nederlandse Looptijden mag wel.

Bij het kiezen van de beste apps zal worden gelet op innovatie, gebruikerservaring, functionaliteit, gebruik, visuele vormgeving/design/creativiteit, sport 2.0 en de mate waarin de doelstellingen van de app zijn bereikt. De jury bestaat net als voorgaande jaren uit: Humberto Tan, Dennis van der Geest, Ben van der Burg, Gerard Dielessen, Heleen Crielaard, Dimitry Vleugel en (ondergetekende) Gonny van der Zwaag. Het doel is om met de verkiezing de Nederlandse sportmarkt te stimuleren en te zorgen dat er meer wordt nagedacht over innovatieve media in sportmarketing. De Sport App Awards is een initiatief van Sportnext en 2Basics.

Aanmelden van je favoriete app kan via de Sportnext-website, Twitter (#sportnext of @sportappawards), Facebook, LinkedIn of e-mail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 12:39
Categorie Sport
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.