Clear takenlijst negeert nu veegbewegingen langs schermrand

De takenlijstapp Clear negeert veegbewegingen langs de schermrand. De functie was bewust aanwezig maar leidde bij mensen die onhandig zijn wel eens tot foute acties.

clear instellingenDe takenlijstapp Clear heeft een update gekregen, waardoor de Edge Swipe-functie voortaan uitgeschakeld kan worden. Clear gebruikt veegacties om snel te kunnen aangeven dat een taak is afgerond. Maar als je iets te dicht langs de rand veegt kan het voorkomen dat je een foute optie activeert. Je vinkt dan een taak af, terwijl je bijvoorbeeld alleen maar naar een andere lijst wilde bladeren. Het vegen langs de rand is eigenlijk een bewust aanwezige functie om je snel tussen lijsten te wisselen. Maar wie onhandig is of moeite heeft met oog-handcoördinatie kan het beter uitschakelen. Dat kan nu: op verzoek van gebruikers hebben de makers van Clear nu de optie gegeven om de veegbeweging langs de rand te negeren.

Via de instellingen kun je het in- en uitschakelen. Clear heeft ook wat problemen opgelost met iCloud, waardoor het synchroniseren beter gaat.

Clear werd door iPhoneclub uitgeroepen tot app van het jaar 2012 en kreeg veel bijval vanwege het minimalistische uiterlijk. Het leidde ook tot allerlei klonen en apps die dezelfde gekleurde stroken gebruikten, zonder de schaduwen en glossy effectjes die we voorheen vaak zagen.

Downloaden: Clear (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 12:48
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.