Spitsnieuws brengt dagblad Spits naar de iPhone

Spitsnieuws is de iPhone-app van de gratis krant Spits. Spits probeert zich te onderscheiden met makkelijk nieuws over misdaad, entertainment, hete foto's, leuke video's en grappige rubrieken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

spitsnieuws icoonDe gratis krant Spits heeft een iPhone-app uitgebracht, die nog net voor de kerstsluiting van de App Store is goedgekeurd. Zo kun je ook tijdens de vrije dagen in de kerstvakantie gewoon het Spitsnieuws lezen, zonder langs het station te hoeven gaan. Om het niet te ‘moeilijk’ te maken is er ook veel aandacht voor nieuws over entertainment, misdaad, sport, games en gadgets. Spitsnieuws probeert zich van andere kranten-apps onderscheiden met ‘de heetste foto’s’ en rubrieken zoals ‘Raad de reet’. Die hete foto’s roepen de vraag op of Steve Jobs zich niet in zijn graf zou omdraaien wegens verslonzing van de App Store, maar gelukkig valt het mee: de dames houden netjes hun bovenstukje aan (zie foto hieronder).

Andere rubrieken die je niet zo snel in andere krantenapps zult zien, zijn ‘Het Slaapmutsje’, ‘Het Weermeisje’ en de rubriek Raar met bizar nieuws. Als extraatje zijn de fileberichten te raadplegen. Artikelen kun je delen via Twitter en Facebook. Net als bij andere krantenapps kun je de knoppen in het menu onderaan het scherm zelf kiezen. Handig is de mogelijkheid om op meerdere manieren bij de gewenste rubriek te komen. Behalve de knoppen onderin het scherm en de lijst ‘Meer’ kun je ook met een neerklapbaar menu rechtsboven de belangrijkste rubrieken (Raar, Entertainment, enzovoort) in beeld krijgen.

De leukste nieuwsapp van Nederland, noemen de makers het en dat kan wel kloppen. Al het nieuws is lekker luchtig en niet te moeilijk geschreven. ‘Kamer gaat babbelen over voetbalwet’, ‘Florida wil blote Duitsers’ en ‘Mozko aan de bak voor Chipshol’ zijn voorbeelden van nieuwskoppen. Maar het is niet de meest perfecte app van Nederland, want er zitten nog wel een paar foutjes in. De app meldde tijdens het testen een paar keer dat er geen internetverbinding was, terwijl we zowel op 3G als op Wi-Fi zaten. Ook lukte het een keer niet om het laatste artikel in een rubriek te lezen, omdat de titel nét niet aanklikbaar was. Andere keren lukte het wel. En het laden van artikelen kan soms wat lang duren, maar dat komt misschien omdat iedereen massaal deze nieuwe app aan het uitproberen was.

De collega’s van Metronieuws en De Pers hadden al een app.

Downloaden: Spitsnieuws (gratis)

De uitgever heeft via e-mail laten weten dat de Spitsnieuws app te vroeg is live gezet in de App Store. De app is daarom blijkbaar nu ook weer uit de App Store verwijderd.

ik lees net de review van onze nieuwe app. We zijn er natuurlijk heel blij mee maar het was nog niet de bedoeling dat deze live zou komen te staan in de app store. Er zitten namelijk, zoals al terecht werd opgemerkt, nog een aantal bugs in en die probeert onze leverancier zou snel mogelijk te fixen. De bedoeling was de app begin volgend jaar te lanceren ondersteund door een grote campagne maar helaas door een foutje iets te vroeg in de apple store terecht gekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 20:09
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, spits

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.