Air Dictate gebruikt iPhone 4S en Siri om draadloos te dicteren

Air Dictate is een app waarbij je je iPhone 4S met Siri kunt gebruiken om tekst te dicteren. De app kost 79 cent en is te gebruiken voor Word, Pages en andere tekstverwerkers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

air dictateAir Dictate is een nieuwe app van ontwikkelaar Avatron, waarmee je teksten kunt dicteren naar een Mac-desktoptoepassing zoals Pages of Word. Je gebruikt daarvoor de iPhone 4S en de spraakherkenningsfunctie van Siri. De iPhone wordt een spraakherkenningsmicrofoon, zodat je (Engelstalige) teksten kunt dicteren. Het werkt met desktopsoftware zoals TextEdit, Mail en allerlei andere applicaties waarin je tekst kunt intikken. Op de iPhone 4S hoef je alleen de Air Dictate-app te starten en de gewenste desktopapp te selecteren. Apple’s technologie Bonjour zorgt ervoor dat er een lijst met nabije computers op het scherm verschijnt, zodat de tekst niet op het Mac-scherm van de buurman verschijnt (of juist wel, als je een grap wilt uithalen).

Air Dictate kost 79 cent en heeft als voorwaarde dat iPhone en Mac op hetzelfde draadloze netwerk aangemeld moeten zijn. Ook moet het gewenste desktopprogramma op de Mac al geopend zijn, klaar om tekst in te voeren. Druk je op de knop en spreek je wat tekst in, dan zal dit via Siri’s dicteermachine worden omgezet naar getypte tekst en in de app verschijnen.

air dictate gonnyDe insteek van Air Dictate is iets anders dan Vocal, een Siri-achtige app die een paar dagen geleden verscheen en waarmee je je Mac via Siri kan bedienen. Een YouTube-video laat zien dat het bij Vocal gaat om openen van apps, uitvoeren van zoekopdrachten en het kopiëren en plakken van tekst.

Air Dictate is uitsluitend bedoeld om te dicteren. Nu zijn er natuurlijk al andere oplossingen daarvoor, zoals Dragon voor de Mac. Daarmee kun je ook een iPhone-app gebruiken om te dicteren, maar dan moet je wel eerst het pakket aanschaffen: Dragon Dictate kost 200 euro met een usb-microfoon en 300 euro met een Bluetooth-headset. Air Dictate is met zijn prijskaartje van €0,79 dan een stuk goedkoper. Net als Dragon Dictate kun je met Air Dictate alleen dicteren in het Engels, aangezien Siri nog geen Nederlands kan verstaan.

Downloaden: Air Dictate (€0,79)
Niet vergeten te installeren: Air Dictate Receiver (desktopsoftware)
Ook genoemd: Vocal (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 20:38
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.