iOS game-update: F1 2011 Game, The Treasures of Montezuma 3 en koopjes

In de game-update vandaag: The Treasures of Montezuma 3, de racegame F1 2011 Game maakt een comeback en Kaptain Brawe, een casual spelletje waarbij je intergalactisch politieonderzoek moet doen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO F1 2011 Game headerHet reviewproces van Apple gaat bijna op slot. Dan neemt het reviewteam van Apple een welverdiende kerstpauze en worden er bijna tot aan nieuwjaar geen nieuwe games of updates toegelaten tot de App Store. Vandaag was het al een beetje te merken. Het was opvallend rustig voor een donderdag. Slechts één nieuwe potentiële topper betrad de App Store en daarvoor bezigen we het woord potentieel niet zomaar. Gelukkig hebben we ook nog leuke restjes van de vorige dagen. Zo zijn er een nieuwe point & click-adventure en een officiële F1-game uitgekomen!

Hardnekkige schatten: The Treasures of Montezuma 3

GU DO The Treasures of Montezuma 3 iPhone iPod touchBejeweled 2 mag dan wel de bekendste match-3 zijn in zijn soort, dat wil niet zeggen dat het de beste game is waarin je combinaties van drie gelijkgekleurde diamanten moet wegspelen op een bord. Op de pc gaat die eer uit naar The Treasures of Montezuma, waarin je niet alleen een hoge score moest halen, maar voornamelijk vocht om binnen de beperkte tijd de hoeveelheid gewenste edelstenen weg te halen. Dat waren normale diamanten met een glimmend steentje in het midden. Het spel bouwde zijn moeilijkheidsgraad aardig op, maar zette daar tegenover dat je zelf handige bonussen kon sparen met de sterren die je behaalde uit voltooide levels. Zo kon je de ster bijvoorbeeld investeren in een klok waardoor je vijf soms cruciale seconden extra kon spelen. Een verdraaid spannend spel, iets minder op de iPhone vanwege de nog directere touch-besturing. Het vervolg op de iPhone had hetzelfde principe met veel meer levels, maar minder afwerking en sfeer. En nu is het derde deel verschenen. De grote nieuwigheid? Je hoeft geen edelstenen meer te verzamelen binnen de tijd… Ongelooflijk. Gisteren hadden we Dungeon Hunter 3 dat zijn eigen geschiedenis verloochende, en nu is het de beurt aan wat voorheen een van de beste match-3 games op de markt was. Montezuma 3 is gewoon een simpele Bejeweled Blitz-kloon geworden, waarin je gewoon zo’n hoog mogelijke score moet halen in een minuut – met het verschil dat de te halen score steeds hoger wordt. En om dat trucje eens flink te rekken, hebben ze bovendien elk level twee limieten gegeven Zo haalden we op het Expert-niveau 207.000 punten in het eerste level. Daarmee speelden we de limiet van 60.000 vrij… maar die van 30.000 nog niet. We hebben het woord al eens gebruikt: ongelooflijk. Hoe verzinnen ontwikkelaars zoiets? The Treasures of Montezuma speelt nog altijd heerlijk en probeer het zelf gerust als je de vorige delen nog niet gespeeld hebt. Het is namelijk absoluut niet slecht. Voor de fans is het echter een bitchsslap in het gezicht.
Downloaden: The Treasures of Montezuma 3 (€1,59)
Downloaden: The Treasures of Montezuma 3 Free (gratis)

F1 2011 Game: fout rechtgezet en teruggekomen

GU DO F1 2011 Game screenshotGelukkig zijn er niet alleen games die dingen fout doen ten opzichte van hun voorgangers. Zo heeft ontwikkelaar Codemasters besloten dat F1 2011 Game na de hardnekkige kritiek op de 2010-editie, wel gewoon een racemogelijkheid heeft met andere Formule 1-auto’s op de baan. In het vorige deel was er tot grote spijt van veel spelers namelijk alleen een mogelijkheid om zo snel mogelijk rondjes te scheuren. Nu zijn er dus wel computergestuurde coureurs, en het is meteen duidelijk te zien waarom Codemasters er aanvankelijk niet zo happig op was. Om de actie een beetje snel te houden, zijn de beelden tijdens de race met tegenstanders namelijk behoorlijk uitgekleed. Ze zijn kaal, lijken op beelden aan het eind van de jaren negentig en dan nog gaat de actie wat stoterig. Maar wat veel erger is, is dat het halve deelnemerscircuit soms al bij de start in de soep loopt. De YouTube-video hieronder spreekt boekdelen. Een aantal auto’s spint rondjes om zijn as en komt niet van zijn plek en weer andere deelnemers rijden na het startschot direct naast de baan. Het helpt het realisme ook niet echt dat je ogenschijnlijk een stap opzij kan zetten met je bolide om een bocht uit te komen. En dus is F1 2011 Game beter dan zijn voorganger ómdat het meer functies heeft, maar is die uitwerking voorlopig zo waardeloos dat het de moeite niet loont.
Downloaden: F1 2011 Game (€2,39, universele app)

Trailer van de Dag: Kaptain Brawe

GU DO Kaptain Brawe iPhone iPod touchSluiten we de voorlaatste iOS game-update van het jaar toch goed af! Kaptain Brawe bewijst op de valreep dat niet alle ontwikkelaars van zogenaamde simpele casual spellen een stap terug doen in creativiteit (pak aan, Montezuma!). Het wordt uitgegeven door G5 Games die zowat elke maand een spel uitgeeft waarin je objecten moet vinden op schermen omdat je een of ander mysterieuze brief hebt gekregen. Ditmaal hebben ze een ontwikkelaar aan zich gebonden die meer moeite nam. Kaptain Brawe bevat geanimeerde hoofdpersonages die de vier werelden van het spel meteen smoel geven. Zelf speel je de oranje bebaarde kapitein die zich toelegt op intergalactisch politieonderzoek. Zo krijg je meerdere opdrachten achter elkaar waar daadwerkelijk een verhaal als een rode draad doorheen loopt. Er zijn 40 verschillende locaties in de 4 omgevingen en er is zowel een casual als hardcore spelstand. Vrij vertaald: fans die wel weer eens toe zijn aan een ouderwets point & click-avontuur vol pratende personages en op te lossen puzzels, hebben weer een missie aan te gaan.
Downloaden: Kaptain Brawe: A Brawe New World (gratis)

De koopjeshoek

Avonturenfans kunnen zich dus meteen vergrijpen aan het spiksplinternieuwe Kaptain Brawe, maar er is ook een avontuurlijke aanbieding tussen de iPhone- en iPod touch-games waar niemand omheen kan: Broken Sword. De leukste kortingsacties van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 21:30
Categorie Games
Onderwerpen f1, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.