Space Invaders Infinity Gene: volgende generatie space-shooter voor iPhone

Review van Space Invaders Infinity Gene, een nieuwe variant op een oud principe: schieten in de ruimte. Taito heeft er met de nieuwe uitvoering van Space Invaders wel iets bijzonders van gemaakt.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

Infinity Gene busySpace Invaders mag gerust een echte klassieker genoemd worden. Deze videogame werd al in 1978 uitgebracht door Taito en heeft nog steeds een grote schare fans. Voor de iPhone was het origineel, vergezeld van een aantal klonen, al in de App Store te vinden. Naast de iPhone is Space Invaders bijna voor elk denkbaar platform of besturingsysteem verkrijgbaar. Toch vond Taito het na 31 jaar tijd voor een vervolg. Of beter gezegd: meer een evolutie van het origineel. Welkom, Space Invaders Infinity Gene! Infinity Gene start precies op zoals de klassieker, maar laat je niet misleiden… al snel krijg je met die evolutie te maken.
Eerder hebben we de game op iPhoneclub al aangekondigd; nu we een paar dagen verder zijn en er goed naar hebben kunnen kijken, is het tijd voor een review.

Eigenlijk kun je in plaats van een evolutie beter spreken van een revolutie, want zelden komen er zoveel ruimteschepen, raketten en ander dodelijk materiaal op je af dat je je bijna een vingerverkramping speelt om naar het volgende level te komen. Juist het volgende level is bij Infinity Gene een grotere uitdaging dan bij andere space shooters. Elk volgende level zorg er namelijk voor dat er meer opties van het spel vrijgespeeld worden. Dat varieert van extra geluid- of spelopties tot bonuslevels. Het aantal vijanden neemt per level eveneens enorm toe.

Gameplay:

Infinity Gene busyDe bediening van Infinity Gene is even simpel als doeltreffend. Het schieten verloopt geheel automatisch en het enige wat je als speler hoeft te doen is het besturen van je ruimteschip. Door met je vinger over het scherm te bewegen stuur je het ruimteschip de gewenste richting op. Gelukkig hoef je je vinger niet op het ruimteschip zelf te houden, maar werkt het ook prima als je het scherm iets lager aanraakt, zodat je goed zicht op je schip kunt houden. Enige minpuntje is dat het spel wel eens wil haperen, of zelfs bij de start al een geheugenwaarschuwing geeft. Even je iPhone herstarten voordat je begint met spelen is geen overbodige luxe. De lengte van de verschillende levels is precies goed (ongeveer 3 minuten) zodat je snel even, tussen de bedrijven door, een ‘leveltje’ kunt spelen. De wapenkeuze wordt steeds groter naarmate je verder in het spel komt. Voordeel is dat die wapens beschikbaar blijven, zodat je er voor kunt kiezen een eerder gespeeld level nog eens dunnetjes over te doen maar dan met gebruik van een ander wapen.

Geluid en graphics

De graphics zijn verre van spectaculair, maar passen goed bij de opgevoerde retrosfeer van het spel. De gebruikte soundtrack is een heerlijke mix van ouderwetse videogamegeluiden, gecombineerd met fijne trance- en techno-tracks. Als extra is er de mogelijkheid om een origineel level van je eigen muziek die op je iPhone staat, te voorzien . De weergave van de vijanden wijzigt gedurende de loop van het spel nagenoeg niet, maar het totale beeld wel. Door gebruik van rasterachtergronden in verschillende kleuren wordt het steeds moeilijker je vijanden uit te schakelen door de afleidende achtergrond.

Conclusie

Space Invaders Infinity Gene is geen vervolg op het origineel. Het is niet beter of slechter – het is gewoonweg een nieuwe game, met eenvoudige graphics en een krankzinnige gameplay die je uren zoet kan houden. Nog dagelijks grijp ik mijn iPhone om te proberen een level verder te komen om te zien wat er voor extra opties te verdienen zijn. Een aanrader voor de speler met een scherp oog en korte reactietijd.

Info: Space Invaders Infinity Gene

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 1:21
Categorie Games
Onderwerpen game, space invaders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.