Sonic Dash voor het eerst gratis te downloaden

Het gloednieuwe renspel Sonic Dash is voor het eerst gratis te downloaden op de iPhone en iPad. De highscore-game was al Game van de Week.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sonic Dash iPhone iPad Sega renspelHet populaire highscorespelletje Sonic Dash, waarin je als de bekende blauwe egel zo ver mogelijk rent, is nu gratis voor de iPhone en iPad. Het spelletje verscheen eerder deze maand nog voor 1,79 euro en was al een keer afgeprijsd voor 89 cent, maar nog niet eerder gratis te downloaden. In de eerste week van deze maand riepen we Sonic Dash nog uit tot Game van de Week in onze rubriek iOS game-update. Update: Sonic Dash heeft ook een eerste grote update gekregen.

GU WO Sonic Dash iPad iPhoneIn Sonic Dash veeg je naar links of rechts om tussen de drie banen te schakelen waarover je rent. Ondertussen wordt je door het spel op zoveel mogelijk manieren getreiterd om geen highscore te halen. Je recordpoging kan aan diggelen slaan door te laat te springen over grote ravijnen, tegen stekelige obstakels aan te rennen of door op de verkeerde baan te hollen. Met snelle veegbewegingen en tikken voorkom je een wisse dood. Soms op meerdere manieren: je kan over tegenstanders heen springen, maar ze ook beuken door je op te rollen met een veeg naar beneden. Rijg goede prestaties aan elkaar en je spaart de dash-meter op, waarmee je Sonic even snel en onsterfelijk maakt.

Je strijdt in Sonic Dash niet alleen tegen de scores van jezelf, maar ook tegen de scores van anderen. Je ziet de eerstvolgende recordscore zodra je die benadert tijdens het racen en kan in de menu’s en dus na afloop van een poging zien hoe je eigen score zich verhoudt tot de scores van vrienden. In Apple’s Game Center kan je verder achievements verdienen en vrienden uitdagen.

Ook update voor Sonic Dash

In aansluiting op de nieuwe prijs van Sonic Dash, is het spel qua gevoel en opzet ook meer tegen andere gratis te downloaden spellen aan gekropen. Vanaf Sonic Dash 1.1 kan je je elke dag inlaten met een nieuwe dagelijkse uitdaging, waarmee je rode ringen en zelfs personages kan winnen om te gebruiken in het spel. Daarnaast krijg je meer beloningen als je meer speelt.

In Sonic Dash 1.1 zijn verder sommige opeenvolgingen van uitdagingen in het spel onder handen genomen, die Sega ‘onvermijdelijke doodsoorzaken’ noemt in de App Store-omschrijving. De game draait voortaan vloeiender op de iPhone 4 en iPod touch 4th gen en voortaan zie je missies waarmee je beloningen kan vergaderen, op het hoofdscherm.

Downloaden: Sonic Dash (gratis, was €0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 17:36
Categorie Games
Onderwerpen highscore, sonic, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.