So Squared voor iPhone: Foursquare voor de vergeetachtige inchecker

Met So Squared kunnen Foursquare-gebruikers op de iPhone herinneringen instellen om in te checken op locaties. Tegelijk is het ook een goed alternatief voor de originele app, omdat hij een stuk sneller is.

So Squared iPhone iPod touch Foursquare variantTwee keer inchecken in de supermarkt en je bent burgemeester. En daarna vergeet je het gewoon. Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren? So Squared biedt soelaas voor de vergeetachtige en luie Foursquare-gebruiker. Met de applicatie kun je een alarm instellen om in te checken om een bepaalde tijd of om in te checken als je in de buurt bent van een bepaalde locatie. Mayor Maker was al in de App Store verkrijgbaar, maar So Squared biedt toch nog wat extra’s.

Voor een spin-off van de originele Foursquare, steekt So Squared verrassend verzorgd in elkaar. Je kan op een kaart en op een plaatsnaam -> winkelnaam zoeken naar een pand waarvoor je herinneringen wilt ontvangen. Door op een belletje te drukken, stel je een alarm in dat op een aangegeven tijd afgaat. Je hebt daarbij de keuze uit elke werkdag, elke dag en wekelijks. So Squared hier incheckenDat kan handig zijn als je elke dag om dezelfde tijd op kantoor aankomt, bijvoorbeeld. Een andere optie is de locatie-herinnering, die je er pal naast kan instellen. De applicatie laat aan de hand van de GPS-gegevens weten dat je in de buurt bent en dat je moet inchecken. Dat kan overigens in de applicatie zelf – ook achteraf. Houd er alleen rekening mee dat GPS batterij verslindt.

Welnu, je hoeft je niet te schamen om So Squared op de telefoon te hebben staan hoor. De app doet namelijk ook iets drommels goed: hij is veel sneller dan Foursquare. Door een sober, simpel uiterlijk kunnen de gegevens blijkbaar een stuk vlotter worden geladen. So Squared kaart overzichtEen overzicht van plaatsen waarop je recent bent ingelogd en de lijst My Targets met een overzicht van reminders, zorgen ervoor dat alleen de locatie moet worden erkend en dat je niet van pagina naar pagina moet manoeuvreren om in te checken. De grote check-in here knop spreekt boekdelen. Bovendien kun je met de knop naast de instellingen voor de herinneringen ook nog de oordelen van anderen over een eettentje of winkel bekijken. Omdat foto’s niet worden ingeladen, gaat ook dat erg snel.

Eerlijk is eerlijk: So Squared is niet alleen een uitkomst voor de vergeetachtige Foursquare-gebruiker. Ook de vluchtige incheckers halen er hun voordeel uit.

Downloaden: So Squared (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 19:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, inchecken, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.