Game-update: Gesundheit, Amazing Charlie, Explodables en DrawRace 2 is Game van de Week

Topgames voor de iPhone en iPod touch. Amazing Charlie heeft een kanonschietende clown, DrawRace 2 is Game van de Week, Gesundheit lijkt op SPY Mouse en Explodables is een diepgaand highscore-spel.

GU VR DrawRace 2 iPhone iPod touchWeet je wat er zo goed is aan Tiny Wings? Dat je voor elk potje opnieuw een naam kan invoeren waarmee je een highscore neerzet. Zo wordt een echt singleplayer-spel opeens een knaller op feestjes en gelegenheden. DrawRace 2 voert multiplayer op één iPhone of iPod touch nog een stapje verder en gaat zo toch relatief eenvoudig aan de haal met de nominering Game van de Week in deze stampvolle gamesweek.

Hyperactieve clown: Amazing Charlie

GU VR Amazing Charlie iPhone iPod touchGa je op verzoek van de kleine naar een circus op een schreeuwerig kinderfeestje, bestaat het halve programma ook nog uit een ballonknopende clown die het ge-he-le jeugdige publiek bedient. Amazing Charlie wéét dat het publiek zich best iets minder stierlijk wil vervelen en heeft een act bedacht waarbij hij zo snel mogelijk weer van het podium verdwenen is. Er liggen een aantal punten op de grond waar hij razendsnel lijnen tussen moet tekenen waarna hij eindigt op het einddoel. Op elk punt komt een kanon te staan dat Charlie vliegensvlug naar het volgende punt brengt en naar gelang zijn snelheid moet hij dieren op de grond vermijden of juist omver stoten. Later zijn er zelfs kanonnen die omhoog schieten en krijgen lijnen die elkaar kruisen bonuspunten. Allemaal om zo snel mogelijk weer van het podium verdwenen te zijn en een zo hoog mogelijke waardering van het publiek te ontvangen. En dat dan 63 optredens lang. Een korte, maar volgepakte show. Bravo, Amazing Charlie!
Downloaden: Amazing Charlie (€0,79)

Explosieve highscores: Explodables

GU VR Explodables iPhone iPod touchExplodables is een spel waarbij je even de uitleg moet lezen voordat je het snapt. Op de video hieronder lijkt het wellicht erg op een ritmisch muziekspel, maar het ligt net even anders. Je hebt verschillende kleuren raketten die je in de gelijkgekleurde zones tot ontploffing moet brengen. Er is ook een opgave van raketten die tegelijk geëxplodeerd moeten worden voor een puntencombinatie. De truc is die twee met elkaar af te stemmen. Zo bouw je een puntencombo op die weer extra’s ontlokt en weer voor meer punten zorgt. Zo is er een ster die je kan laten exploderen, waarna de omgeving verandert in een decor met juichend publiek. Door combinaties te blijven maken, speel je bonusomgevingen vrij die vlekkeloos in het potje voorbij komen. Als je een tijdje niet naar behoren explodeert, is het game over. Explodables vertraagt af en toe een beetje op de iPhone 3GS (ook na de noodzakelijke herstart van de telefoon), maar ziet er lekker vet uit en is weer eens een andere manier van highscores verslaan dan eindeloos lopen en springen. Lachen.
Downloaden: Explodables (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=DbzUNgvGKTs

Lite-versie van Gesundheit

GU VR Gesundheit Lite iPhone iPod touchVorige week bekroonden we SPY Mouse tot onbetwiste Game van de Week en waren we zo onder de indruk, dat we eigenlijk een beetje vergeten zijn Gesundheit te vermelden in dat stukje. Beide spellen liggen namelijk erg dicht in elkaars straatje. In Gesundheit teken je geen lijntjes voor de route, maar geef je met je vinger aan waar je groene snottebel naartoe moet lopen. Zijn doel is de sterretjes te sparen en het snotmonster in de val te lokken. Hij kan afgeleid worden door snotjes uit je neus te lanceren op het veld. De nadruk in Gesundheit ligt meer op puzzelen dan op de snelheid van SPY Mouse, maar het grootste verschil zit hem in de prachtige handgetekende stijl van Gesundheit. Wat we eigenlijk willen zeggen: download in ieder geval de gloednieuwe lite-versie zo snel mogelijk.
Downloaden: Gesundheit! Lite (gratis)
Downloaden: Gesundheit! (€0,79)

Game van de Week: DrawRace 2

Game van de Week voor de iPhone en iPod touchFeit: de iPhone heeft een scherm van 3,5 inch. De perceptie van de meeste gameontwikkelaars: “Dat is te klein om met meerderen op te spelen”. Perceptie van de ontwikkelaar van DrawRace 2: “Echt niet!” Maximaal vier personen in je zeer nabije omgeving tekenen om de beurt een racelijn uit over een circuit. Als iedereen dat gedaan heeft, verzamelen de spelers zich bij de iPhone en ziet iedereen hoe zijn of haar auto de race aflegt. En voor iedereen is er in een hoek van het scherm een turboknop om tijdelijk mee te versnellen. Is het beeld te klein om goed te zien wat je doet? Misschien. Maar het beeld is beslist niet te klein om er met zijn allen groot plezier uit te halen. De zenuwen gieren evenredig hard aan de banden als jouw autootje in jouw racelijn de bocht uit slipt omdat je de streep iets te dun had getrokken en zodoende te weinig afremde. De turboknop maakt de multiplayer-op-één-toestel nog interessanter dan die van de eerste DrawRace. Zelfs de beste racelijnen kunnen onschadelijk gemaakt worden als een speler van de spanning pardoes een turbo verkeert gebruikt. Die verhoogde kansfactor zal het goed doen bij de mindere coureurs en zo is er maar één conclusie mogelijk: DrawRace 2 is het meest toegankelijke en leuke multiplayerspel op de iPhone. En dat er ook nog twee andere modi en een carrièrestand van 180 missies in zitten, is alleen maar extra fijn. Wát een waar voor je geld!
Downloaden: DrawRace 2 (€0,79)

Klik hier als je de rest van deze drukke gamesweek gemist hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 18:29
Categorie Games
Onderwerpen Gesundheit!, iculture speelt, racegame, spy mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.