SnelTrein krijgt weerbericht, tijdelijk gratis te downloaden

De iPhone-app SnelTrein is tijdelijk gratis te downloaden en heeft een eerste update gekregen met weerbericht, en betere vertrekindicatie.

SnelTrein iPhone-appDe iPhone-app SnelTrein heeft nu al haar eerste grote update gekregen, nadat de applicatie voor treintijden eind juni uitkwam. Maar interessanter is misschien nog wel dat ontwikkelaar Innovatio besluit de applicatie tijdelijk aan de eerstvolgende 10.000 downloaders gratis beschikbaar te stellen. Die actie komt nadat SnelTrein in de beginperiode elke dag voor een andere prijs beschikbaar was, en sommige gebruikers er zelfs bijna tien euro voor betaalden.

Na 10.000 downloads gaat de prijs van de applicatie terug naar 89 cent. Dat is de prijs waarop gebruikers van de applicatie op Facebook de app uiteindelijk hebben gewaardeerd, na de opvallende prijzen van de introductieperiode.

SnelTrein reisinfo en weerberichtSnelTrein 1.2 heeft als meest opvallende vernieuwing dat je nu het weer ziet op de bestemming van je treinrit. Aan de hand van gegevens van forecast.io zie je na een reissamenvatting na een bestemming de temperatuur en de regenval. Een andere aardige verbetering is dat het gedeelde dat je er al op hebt zitten van een reis, nu transparant wordt weergegeven in het overzicht van bestemmingen. Zo zie je sneller wat de eerstvolgende stop is.

Verder wil SnelTrein afrekenen met kritiek die naar voren kwam in onze reactievelden. De applicatie moet nu accurater zijn bij het vertrekken van een trein. Eerder kon je nog naar een trein rennen om erachter te komen dat je hem gemist had omdat SnelTrein verouderde informatie laat zien. Dat mag nu niet meer aan de orde zijn. De applicatie laat je in de witte balk ook makkelijker schakelen tussen de verschillende stations, muziek blijft doorspelen terwijl je de app gebruikt en pushberichten moeten sneller zijn.

Downloaden: SnelTrein (tijdelijk gratis, anders €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 18:12
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.