iOS game-update: Flyro, Soul Savior en Candy Bubble Blitz

We vliegen op de iPhone en iPad met de games Soul Savior en Flyro, en schieten op bubbels met het spelletje Candy Bubble Blitz.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO header FlyroWe kiezen twee keer het luchtruim vandaag. Een keer met een soort engel die vlinders en blommen ontwijkt, maar toch ook een keer met een vlotte vogel die zich langs houten planken beukt. Het zijn twee spellen die hetzelfde aloude spelprincipe hanteren, maar het wel echt anders aanvoelen om te spelen. Verder schieten we op bubbelsnoepjes in een beperkte tijd om een zo hoog mogelijke score te halen, en kunnen we constateren dat de iOS game-update vandaag voor een breed publiek is weggelegd.

Soul Savior: vliegen met een engel

GU WO Soul Savior iPhone iPadHij heeft haar als een egel en drie turquoise strepen omringen zijn mond. Hadden we al gezegd dat hij onmenselijk snel kan rennen en kan vliegen? De hoofdpersoon van Soul Savior is misschien een engel, misschien niet, maar excentriek kan je hem toch wel noemen. Het spel waarin hij speelt heeft ook een eigen smoel. Het doet denken aan eerste generatie PlayStation 2D-games en in een ietwat fletse kleurenbrij ren en vlieg je verticaal terwijl allerlei gevaren op je pad komen. Bommetjes, elektroden en werpsterren zijn je grootste vijanden onderweg, vlinders liggen voor het oprapen om je score op te hogen. Ondertussen stuit je ook op power-ups die je kan inzetten voor krachtige aanvallen naar agressievere tegenstanders, zoals de levelbazen. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, telt Soul Savior 70 missies en niet zomaar highscore-pogingen. Om in thema te blijven: net als op de PlayStation 1. Als je ermee kan leven dat de speelsnelheid daar ook aan doet denken, is dit wel wat voor je.
Downloaden: Soul Savior (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Candy Bubble Blitz: snoepjes schieten

GU WO Candy Bubble Blitz iPhone iPadHet is onvoorstelbaar hoeveel games in de App Store opeens het woord ‘candy’ in hun naam gebruiken om even simpel te scoren. Het zijn vaak kwaliteitsloze spelletjes die alleen maar even willen inhaken op het gigasucces van ontwikkelaar King, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er soms een aardig spelletje tussen zit. Candy Bubble Blitz valt wat ons betreft wel in die categorie. Het is bubbeltjesschieter 1001 voor de iPhone, maar wel een met een leuke, soepele afwerking. Zonder moeite begin je aan een potje gelijkgekleurde snoepjes wegschieten totdat je de hoogste score te pakken hebt. Je bent af als je hele rattenplan aan snoepjes de lang onzichtbare, deadline onderin beeld raakt. De lieflijke beelden en grappige muziek met tubaklanken, zwetten ertoe aan het nog één keer te proberen, dat ontbreken van je highscore…
Downloaden: Candy Bubble Blitz (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=eKBY7wZJcXM

Trailer van de Dag: Flyro

GU WO Flyro iPhone screenshotIs het een vliegtuig? Is het een Superman? Nee, het is Flyro, een groene vogel die een net even wat andere route pakt dan één keer per jaar zuidwaarts in een stoet. Flyro is een highscore-spelletje waarin je van bovenaf neerkijkt op een groene vogel, die je met vegen, tikken en kantelen bestuurt. Zo loods je de stuntpiloot langs ronddraaiende planken, zwevende bommen en bokshandschoenen die regelmatig uithalen. Het gebeurt allemaal in een smakelijke, lekker no-nonsense cartoonstijl met idem muziek die lekker doordendert, en zo geniet elke highscorepoging met een willekeurig gegenereerd speelveld, meteen vanaf de start een fijne vaart. Tenminste, het hangt er een beetje van af hoe goed je in het spel bent. Flyro past zich aan aan jouw niveau, en zo is het spel simpeler als je er even niks van bakt, en wordt het tempo en de uitdaging opgeschroefd als je de sterren van de hemel speelt. Dan gaat ook de scoreteller harder en zo worden de wereldwijde scorelijsten alsnog van waarde. Geen in-app aankopen, geen gezeur met scorebeperkingen omdat je die ene upgrade voor je vleugels nog niet kan kopen, maar gewoon een lekker highscore-spelletje slaat hier zijn vleugels uit.
Downloaden: Flyro (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 21:54
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.