Snel en stijlvol collages maken met Diptic PDQ voor iPhone en iPad

Met de stijlvolle nieuwe app Diptic PDQ voor iPhone en iPad kun je in een handomdraai fotocollages maken en delen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

DipticDiptic PDQ is het nieuwe zusje van Diptic, een van de populairste fotocollage-apps. PDQ staat voor ‘Pretty Dang Quick‘ en dat is precies waarmee deze universele app zich wil onderscheiden. De strak vormgegeven app werkt met 35 simpele en vaste collage lay-outs en is erg gemakkelijk te bedienen. Je kiest foto’s uit je filmrol of maakt ze op het moment zelf, en selecteert de gewenste collage. Daarna is het alleen nog een kwestie van perfectioneren, eventueel een filter uitkiezen en delen met vrienden.

Diptic PDQ zet jouw foto’s op een plek in de collage neer, maar als je de plaatsing wilt veranderen kan dat door foto’s vanaf boven naar de juiste plek te slepen. Daarna kun je er nog voor kiezen om de randen tussen de foto’s te bewerken. Met de knop met de puntjes rechtsboven kunnen gebruikers de kleur, dikte, en hoekigheid van de randen bepalen. Daarna tik je op de knop om te delen, waar nog één extra optie zit verborgen: de filters. Kies hier voor filters met namen als “Ink & Coin” of Milk & Berries, of laat de collage zoals hij is en tik op “Save”. Nu krijg je een stijlvol scherm te zien, geheel in lijn met iOS 7. Kies voor Airdrop om te delen met mensen in de buurt, of anders voor iMessage, email, Twitter of Instagram. Ook kun je hier jouw creatie opslaan, kopiëren, printen of aan een contact toewijzen.


Diptic PDQ voorbeeldDiptic PDQ delen


Wie graag veel opties heeft bij het maken van fotocollages is overigens nog steeds aan het juiste adres bij de originele Diptic app. Die ziet er minder strak uit, maar je hebt er meer keuze dan alleen rechthoekige raampjes. Zo heb je een bewerkingsmodus waarmee je de vensters in elke vorm kunt trekken en kun je de randen van patroontjes voorzien. Lees in ons overzicht van ‘Apps voor fotocollages‘ meer over Diptic en andere goede apps om fotocollages te maken.

Downloaden: Diptic PDQ (€0,89, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Diptic (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotocollage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.