iOS game-update: Infinity Blade III is GvdW, Transport Tycoon, Dragon Finga en Space Qube

Infinity Blade III is Game van de Week voor iPhone en iPad en meer goed nieuws: Transport Tycoon heeft een releasedatum voor iOS!

GU VR Infinity Blade III Game van de WeekEen goede gameweek op de iPhone en iPad sluiten we af met nog eens een knal. Infinity Blade III is onze onbetwiste Game van de Week en natuurlijk leggen we je ook uit waarom dat zo is. En zelfs als je denkt dat je niks meer met veegvechten te maken wil hebben, is deze game-update de moeite. Dragon Finga doet het namelijk op een heel andere manier. Verder is Space Qube een geweldig spelletje voor creatieve nerds en heeft Transport Tycoon op iOS een releasedatum gekregen.

Transport Tycoon komt snel

GU VR Transport Tycoon iPhone iPadLang verwacht, bijna gekregen. Nee, niet die met achtbanen. Die met bussen en treinen. De beroemde managementgame Transport Tycoon van Chris Sawyer komt naar de iPhone en iPad en het spel heeft nu ook een releasedatum: 3 oktober. Het wordt geen freemium-spelletje of een of andere afgeslankte versie van het spel, maar een rechtstreekse overzetting van het origineel voor de pc geoptimaliseerd voor het touchscreen. Je mag daarom een aardige dosis diepgang verwachten in het spel, met een gigantische vrijheid van aanpak en talloze mogelijkheden om je onderneming een succes te maken. Waar laat je bussen rijden, is een treinverbinding handiger, wat kan beter uit en hoe mobiliseer ik meer mensen? Transport Tycoon belooft 150 soorten voertuigen en maar liefst 49 scenario’s om je doorheen te ploeteren – al is uitspelen nooit echt een doel geweest bij TT. Binnenkort kan je helemaal achterover leunen terwijl je het geld laat binnenstromen en meteen weer uitgeeft.

Vingervechten: Dragon Finga

GU VR Dragon Finga iPhone iPadJe hebt geen drie dimensies of spetterende beelden nodig om te vechten met tikken en vegen. Dragon Finga zit ergens tussen Fruit Ninja en Infinity Blade in en heeft een erg geinig spelidee. Dat je net zolang knokt als je kan is niet zo bijzonder, maar de besturing is iets speciaals. Je vecht namelijk met een mannetje dat zich zo ongeveer als een lapjespop gedraagt. Je kan hem omhoog of opzij vegen aan beide handen, voeten en het hoofd om ermee te slingeren en zo te verplaatsen. Verder tik je op tegenstanders om ze aan te pakken, op kratjes om gezond fruit te eten voor je levensenergie en op potten voor geld en speciale krachten. Omdat alle bewegingen vloeiend in elkaar overgaan, speelt Dragon Finga soepel en geinig. Hoewel de tussenbazen aardig hun best doen, merk je zo niet eens dat je soms al minuten bezig bent om een highscore neer te zetten. Dat typeert een leuk spelletje, in ieder geval voor eventjes.
Downloaden: Dragon Finga (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Space Qube: bouw je vlieg-schietspel

GU VR Space Qube iPhone iPadBlokkenspellen zijn populair, kijk maar naar Minecraft, diens ongelooflijke hoeveelheid klonen en alle platte varianten die daarop zijn gemaakt. Space Qube is ook een blokkenspel, maar dan wel behoorlijk anders. Hier bouw je geen huisje door bomen om te kappen en diep onder de grond te graven. Welnee! Space Qube is een vlieg-schietspel dat zo in de speelhal voor zou kunnen komen. Talloze schietende gevaren komen in formaties op je af en schieten zich suf. Zelf kijk je tegen de achterkant van je ruimteschip aan om ze de volle laag te geven. Hoewel… ruimteschip. Dat is dus volledig aan jou. Space Qube heeft een zalige pixel-editor waarmee je zelf creaties kan maken van tegenstanders en van het figuur dat je zelf speelt. Je kan dus zelf het uiterlijk van Space Qube aanpassen en ook als je zelf geen getalenteerd pixelkunstenaar bent is dat leuk. In het sociale gedeelte van het spel kunnen creaties namelijk gedeeld, geliket en binnengehaald worden. Zo speel je met de Angry Birds, Mario, Darth Vader en nog veel meer. En dat niet alleen: als je een 3D-printer hebt, kan je de figuren zelfs uit de printer laten rollen. OMFG. Nerdgasme.
Downloaden: Space Qube (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5de generatie, iOS 5.0+)

Game van de Week: Infinity Blade III

Game van de WeekInmiddels is het niet vernieuwend meer, vechten met vegen. Na de eerste twee Infinity Blades hebben superhelden, freemium-games en allerlei andere actiespellen het vechtsysteem letterlijk overgenomen en is het nieuwe er wel van af. Dat lijkt het grootste bezwaar aan Infinity Blade III: het is alwéér vechten met vegen. Maar er is een verschil tussen de trendsetter en haar navolgers. Infinity Blade III vecht geweldig soepel. Het is een visueel spektakel waarin video’s en vechten naadloos op elkaar aansluiten en het is door het belang van pareren door in tegenovergestelde richting van je tegenstander te vegen, ook een stuk uitdagender dan in de concurrentie. Weet dat en je wéét waarom Infinity Blade III Game van de Week is. Want het is de entourage van het spel dat de show steelt. Het slotstuk van de trilogie legt nog meer de nadruk op het verhaal dan de vorige delen en zet daardoor een nóg mooiere wereld neer, met een prikkelende verhaallijn en nu zelfs een blik op de toekomst. Er zijn nu twee vechtersbazen – naast Siris ook Isa – en maar liefst zeven werelden om te betreden en om in te knokken. Daarnaast heb je constant toegang tot dagelijkse uitdagingen en competitieve online missies en is er altijd wat te doen in het spel. Infinity Blade III is groter, mooier en beter. En garde.
Downloaden: Infinity Blade III (€5,99, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, iculture speelt, infinity blade, space

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.