Uitgever verkoopt meer dan zeven keer zoveel bladen dankzij Kiosk

Uitgever Future Publishing verkocht in vier dagen tijd meer magazines op de iPad dan ze normaal in een maand verkopen. Dit is waarschijnlijk te danken aan de lancering van iOS 5, die de Kiosk als verkoopkanaal introduceerde.

Future Publishing KioskHet Britse Future Publisher heeft grote verkoopsuccessen geboekt dankzij iOS 5’s Kiosk. In vier dagen tijd verkochten ze meer bladen dan ze normaal gesproken in een maand tijd zouden verkopen. Meer dan twee miljoen bladen werden er in korte tijd verkocht. Dit meldt The Association of Online Publishers op zijn site. De uitgever biedt via de Kiosk in totaal 50 uitgaven uit via het nieuwe verkoopkanaal.

Mark Wood, CEO van Future Publishing, maakte de cijfers bekend tegenover The Association of Online Publishers. De vijftig uitgaven van de uitgever kregen een ontzettende boost wat betreft verkoopcijfers. Wood:

Future heeft meer digitale edities in de afgelopen vier dagen verkocht via Apple’s Kiosk dan in een gewone maand. Het is duidelijk dat de Kiosk geweldige mogelijkheden creëert voor uitgevers – en ik ben er op gebrand om om onze merken via dit distributiekanaal te blijven aanbieden.

Het blijft natuurlijk nog de vraag of het succes van Future Publishing aanhoudt. Omdat de Kiosk pas een week beschikbaar is, zullen er ook veel klanten zijn geweest die met het nieuwe verkoopkanaal experimenteerde. Het moet nu nog blijken hoeveel van deze nieuwe klanten blijven hangen bij de magazines.

Future Publishing is verantwoordelijk voor verschillende Britse bladen, waaronder Total Film, Classic Rock, Edge en The Official Xbox Magazine. Naast 50 uitgaven op de iPad bieden ze ook 55 magazines aan in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 16:02
Categorie Kiosk
Onderwerpen ios 5, kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.