SMS-berichten inplannen met SMS-Timer Pro (review)

Review van SMS-Timer Pro, een applicatie om op je iPhone smsjes mee in te plannen, met Facebook-koppeling. De app is gemaakt door OneSixy Mobile en is van Nederlandse bodem.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Met de standaard Berichten-app op je iPhone kun je geen sms-berichten inplannen om ze op later moment automatisch te laten versturen. Er zijn verschillende applicaties van derden die deze functionaliteit aan je iPhone toevoegen. Een van deze applicaties, SMS-Timer Pro, is van Nederlandse bodem en voegt bovendien een paar extra functies toe. Is deze app zijn geld (momenteel €0,79) waard?

Het inplannen van sms-berichten

Het inplannen van een sms-bericht gaat zoals je mag verwachten. Eerst kies je uit je contactenlijst degene waarnaar je het sms’je wilt verzenden. Vervolgens kies je de datum en tijd en typ je het bericht. Het sms-bericht verschijnt vervolgens in het tabblad Ingepland. Hier kun je het bericht wijzigen, versturen of verwijderen. Op het moment dat het sms’je verstuurd dient te worden krijg je een push-melding, die aangeeft dat je het bericht kunt versturen. Je kunt dan besluiten het verzenden vijf minuten uit te stellen, het bericht te versturen of deze alsnog te verwijderen. Het sms-bericht wordt dus niet automatisch verstuurd; dat moet je alsnog handmatig doen. Dit komt door een beperking van Apple, dat niet toelaat dat applicaties van derden sms-berichten versturen. Helaas is door deze beperking vanuit Apple de functionaliteit van SMS-Timer Pro (nog) niet ideaal. Als je bijvoorbeeld vroeg naar bed wilt gaan, maar toch iemand om middernacht wilt feliciteren, zul je alsnog op het ingeplande tijdstip (bijvoorbeeld 0:01 uur) alsnog de daadwerkelijke verzendactie moeten bevestigen. Dan kun je dus net zo goed even een agenda-afspraak of ingeplande taak aanmaken met alarmfunctie.

Facebook-integratie

Als we het dan toch over verjaardagen hebben; de applicatie helpt je ook om de verjaardagen van vrienden niet te vergeten, dankzij een koppeling met Facebook. Je kunt vanuit de app inloggen op Facebook en toegang krijgen tot je vriendenlijst. Vervolgens zie je een overzicht van al je vrienden (die hun verjaardag hebben ingevuld), op volgorde van komende verjaardagen. Je kunt vervolgens vanuit SMS-Timer Pro op deze datum een sms-bericht inplannen om deze persoon te feliciteren.

Ben je bang dat je voor iets te veel vrienden een felicitatie-sms hebt klaarstaan of zit je tegen het maximaal aantal sms-berichten in een maand aan? Dan kun je zonder SMS-Timer Pro te openen zien hoeveel berichten je hebt ingepland, dankzij badges. In het rode bolletje in de rechterbovenhoek van het applicatie-icoon zie je een cijfer, dat het aantal ingeplande smsjes aangeeft. Dit cijfer geeft overigens het totaal aantal ingeplande sms-berichten aan (en niet voor de rest van de maand).

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • De applicatie is volledig in het Nederlands, Engels wordt ook ondersteund.
  • Badges geven aan hoeveel sms’jes je ingepland hebt.
  • Je kunt verjaardagen van je vrienden opzoeken via je Facebook-account.

Nadelen:

  • SMS-Timer Pro verstuurt het sms’je niet. Het geeft enkel een waarschuwing, waarna je zelf de verzendactie moet voltooien

Conclusie

SMS-Timer Pro is een simpele app die precies doet wat je ervan mag verwachten. Althans, bijna. De applicatie kan ingeplande sms-berichten niet daadwerkelijk versturen, maar dat is door beperkingen van Apple de ontwikkelaar niet te verwijten. Handig is dat je vanuit de app het sms-bericht alvast kan aanmaken en inplannen en dat SMS-Timer Pro een waarschuwing (via push notification) geeft wanneer je het bericht moet versturen. Verder heeft SMS-Timer Pro een aantal handige extra functies, zoals een overzicht van al je verstuurde en ingeplande sms’jes en de mogelijkheid om met Facebook te verbinden voor het inplannen van verjaardag-sms’jes. De (tijdelijke) prijs van €0,79 vinden we gerechtvaardigd, maar meer moet de app door de toch beperkte functionaliteit ook niet kosten. Wie echt veel met (ingeplande) sms’jes werkt kan waarschijnlijk beter nadenken over een jailbreak en de zeer volwaardige sms-tool BiteSMS gebruiken.

Alternatieven

Een betaald App Store-alternatief voor SMS-Timer Pro is (verwarrend door vrijwel dezelfde naam) SMSTimer (€0,79). De basisfunctionaliteit van beide apps is redelijk gelijk, maar SMS-Timer Pro onderscheidt zich ons inziens door een betere interface en een duidelijk overzicht van zowel ingeplande als verzonden SMS-berichten.
Vanuit het jailbreak-circuit is iedereen waarschijnlijk zeer bekend met BiteSMS. BiteSMS kan in tegenstelling tot SMS-Timer Pro wel automatisch ingeplande sms’jes sturen, naast heel veel andere handige extra’s. BiteSMS werkt met SMS-credits, of – als je voldoende SMS-tegoed via je provider hebt – door een licentie à €6,95 (tijdelijk €5,21 i.v.m. Kerstmis) aan te schaffen.

Info: SMS-Timer Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 12:27
Categorieën Diensten, Sociaal netwerken
Onderwerpen bitesms, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.