SmartSpotter iPhone-app gaat concurreren met Roamler

Over anderhalve week wordt de app SmartSpotter gelanceerd, dat werkt volgens hetzelfde principe als Roamler. Je moet opdrachten uitvoeren en daar krijg je geld voor.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

SmartSpotterDe iPhone-dienst Roamler krijgt concurrentie. Over anderhalve week wordt de app SmartSpotter gelanceerd, die werkt volgens hetzelfde principe. Via de app krijg je opdrachten die je moet uitvoeren voor geld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ergens iets moet fotograferen of een prijs moet controleren in een winkel. De opdrachten worden uitgezet in opdracht van bedrijven.


Roamler bestaat al een aantal maanden en mijn ervaring is dat het erg leuk is om opdrachten uit te voeren en dat je er ook nog wat mee verdient. Er is alleen wel één groot nadeel: je kunt niet gewoon de app downloaden en beginnen, omdat de applicatie (nog steeds) met invites werkt. Bij SmartSpotter is dat voorlopig niet anders. Volgende week vrijdag krijgen de eerste 100 gebruikers een uitnodiging. Daarvoor hebben zich inmiddels al meer dan 1000 mensen aangemeld.

SmartSpotterSmartSpotter kiest bij de lancering voor een slimme methode om zoveel mogelijk buzz te creëren op social media. De eerste 100 uitnodigingen gaan namelijk naar mensen die zoveel mogelijk anderen zover hebben gekregen dat ze zich ook aanmelden. Dit werkt via een speciale link die je krijgt als je je aanmeldt.

Het succes van SmartSpotter zal uiteindelijk vallen of staan bij het aantal bedrijven dat opdrachten uit wil zetten via de app. Roamler heeft op dat gebied een flinke voorsprong, want bekende bedrijven als ABN Amro, Kruidvat, Hema en Apple werken al samen met dat bedrijf.

Meer informatie: SmartSpotter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.