Readability krijgt nieuwe iPad-app, dienst nu gratis te gebruiken

De leesdienst Readability krijgt binnenkort een app voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Deze zou al ingediend zijn bij Apple. De kans is groot dat hij dit keer wel wordt goedgekeurd, omdat de dienst nu gratis is.

ReadabilityMet het online leesplatform Readability kunnen gebruikers websitecontent lezen zonder een afleidende layout of reclamebanners. Begin dit jaar zou de dienst een iPad-app krijgen, maar dat plan werd gedwarsboomd door Apple’s nieuwe algemene voorwaarden. De app mocht niet in de App Store verkocht worden omdat Readability een maandelijks bedrag vroeg buiten Apple’s in-app aankopensysteem. Vanaf vandaag is de leesdienst echter gratis. Ze hebben alvast gepoogd een nieuwe iPad-app bij Apple in te dienen.


De maandelijkse kosten werden door Readability onder andere gebruikt om de aanbieders van de webcontent te betalen. Dankzij Readability zouden zij omzet mislopen, omdat lezers niet naar de website gingen om artikelen te lezen. Readability zou 70 procent van alle winst doorsluizen naar deze websites. De dienst is vanaf vandaag gratis te gebruiken. Ook kun je betalen voor bepaalde premium-opties, zoals de mogelijkheid om al je eerder gelezen teksten te lezen. Hoe websites nu betaald worden voor hun gratis geleverde content is niet duidelijk.

De afgelopen maanden heeft Readability samengewerkt met app-ontwerper Teehan+Lax om een speciale iPad- en iPhone-app voor Readability te maken. De app is al ingediend bij de App Store, waardoor het wachten is op goedkeuring van Apple. Gezien de dienst nu gratis te gebruiken is, lijkt de kans groot dat de app dit keer wel akkoord gaat met de algemene voorwaarden van de App Store. De app zal gratis worden aangeboden en lijkt een geduchte concurrent voor de betaalde apps Read it Later Pro en Instapaper. In iOS 5 introduceerde Apple ook de leeslijst, die lezers op ongeveer dezelfde wijze artikelen laat bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2011, 22:21
Categorieën Nieuws, Productiviteit
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.