Sleep voor iPhone: in slaap vallen met ontspannende geluiden

Sleep is een app met ontspannende geluiden. De app is momenteel voor half geld verkrijgbaar en bevat 100 geluiden en diverse relax-afbeeldingen.

sleep icoon iphoneDat er behoefte is aan slaapapps blijkt wel uit de constante populariteit van Sleep Cycle. Deze app staat al wekenlang op nummer 1 in de lijst van bestverkochte gezondheidsapps in de App Store. Wie wel weer eens wat anders wil proberen kan nu voor half geld terecht bij de app Sleep. Die kost normaal €1,79 en is dit weekend afgeprijsd naar €0,89. Sleep is onder andere bedoeld voor mensen die last hebben van slapeloosheid en krijgt een gemiddelde waardering van 4,5 sterren in de Amerikaanse App Store.


Sleep is in feite een soundboard met 100 ontspannende geluiden, variërend van natuurgeluiden tot ambient muziek. Je kunt ook meerdere klanken met elkaar combineren en als favoriet opslaan. Bijvoorbeeld geluid van een ruisende zee gecombineerd met zeemeeuwen. Sleep is ook geschikt om te luisteren tijdens een massage of op momenten dat je gespannen bent.

sleep-appDe universele app is ook geschikt voor de iPad. Heb je niet genoeg aan geluiden om te ontspannen, dan kun je in de app ook een plaatje instellen met gezellige natuurbeelden, die je als diashow kunt bekijken. Alle geluiden kun je opslaan en later nog eens naspelen. Er zitten ook twee timers in de app, zodat je met rustgevende geluiden in slaap kunt vallen. ‘s Ochtends maakt de app je wakker met een al even ontspannen geluidje.

Het mooie van de app is trouwens dat elk geluid zijn eigen volume-instellingen heeft, zodat je het geruis van de zee behoorlijk hard kunt zetten en het geluid van schreeuwende zeemeeuwen iets zachter. Of je combineert de geluiden in de app met je eigen muzieknummers, waarbij je ook het volume zelf kunt kiezen. Alle geluiden zijn via AirPlay ook op een externe speaker af te spelen. Je kunt zelfs je eigen variant op Zen TV maken door de beelden en geluiden af te spelen op een televisie.

Downloaden: Sleep (tijdelijk €0,89, normaal €1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 19:01
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen ontspannen, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.