APP Control Voice: speel luchtverkeersleider op je iPad

APP Voice Control is een simulatiespel waarbij je luchtverkeersleider bent. Op een realistische radar-interface moet je met stemcommando's zorgen dat vliegtuigen op de juiste manier landen.

app controlKruip achter je iPad en speel dat je luchtverkeersleider op Schiphol of vliegveld Brussel bent. Of Londen Heathrow, New York JFK en nog een twintigtal andere bekende vliegvelden. APP Control Voice van Vincent Lambercy ziet er misschien wat nerdy uit – en dat is het ook. Je kijkt naar een zo realistisch mogelijke radar van het vliegverkeer en probeert het vliegverkeer zo goed mogelijk te regelen.

Met tappen op het scherm of met spraakcommando’s kun je de vliegtuigen aanwijzingen geven of met de piloot spreken. Voordat je op ‘echte’ vliegtuigen wordt losgelaten (nou ja, het is natuurlijk maar een spelletje) kun je in de oefenkamer aan de slag met de stemherkenning en het oefenen van de specifieke commando’s. Je moet zorgen dat de vliegtuigen een afstand van 3 mijl houden en een verticale afstand van 1000 feet tussen landing en vertrek.

Opdrachten die je kunt geven zijn bijvoorbeeld “Turn left heading 2 7 0”, “Speed 2 5 0 knots” en
“Proceed direct Bravo India Golf”. Of geef de opdracht “Climb 4 thousand feet”. Mag een vliegtuig landen, dan kun je “Cleared for approach runway 2 7 Left” zeggen. De piloten op de binnenkomende vluchten zullen reageren op je aanwijzingen. Er zitten 26 luchthavens in, waaronder een hoop Europese. Dit is geen Flight Control, waarbij je in een soort cartoon-interface vliegtuigen moet laten landen, maar een iets realistischer simulatiespel. Ben je gek op dit soort apps, dan heeft Lambercy ook APP Control zonder spraakcommando’s en Radionav Sim HD.

Downloaden: APP Control Voice (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

app control voice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 18:31
Categorie Games
Onderwerpen vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.