Skype krijgt update, nog steeds geen 3G en push notificaties

Skype heeft een update uitgebracht voor deze VoIP-applicatie. Maar bellen via 3G of push notificaties ontvangen is nog steeds niet mogelijk. Bellen via 3G beloofde Skype twee maanden geleden al.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skypeSkype heeft een update uitgebracht voor de iPhone-applicatie, die nu voor drie type apparaten geschikt is: de iPhone, de iPod touch en de iPad. Getest op een iPad met OS 3.2 blijkt de stabiliteit te zijn verbeterd bij het wisselen tussen tabbladen, tijdens het bellen in landschapsweergave en tijdens een binnenkomend gesprek als de camera of het adresboek actief is. Ook bij het omgaan met ongelezen chats moet Skype stabieler zijn geworden. Maar van de langverwachte ondersteuning voor 3G is nog steeds geen spoor, terwijl Skype twee maanden geleden aankondigde dat bellen via 3G “real soon” beschikbaar zou komen.

In januari kondigde Apple via een SDK-update aan dat VoIP-applicaties vanaf dat moment via 3G mochten werken. iCall was de eerste iPhone-applicatie die er gebruik van maakte en concurrent fring kan het ook.

Dat Skype nog steeds niet de sprong heeft gemaakt, kan niet te maken hebben met een onwillige provider, want AT&T liet in september 2009 al weten dat ze geen bezwaar hadden tegen Skype via 3G. Een andere mogelijke verklaring is dat Skype het technisch gezien niet voor elkaar krijgt. Maar dat is niet zo, want Russ Shaw (General Manager van Skype’s mobiele bedrijfstak) zei in december 2009 al:

We’ve had a 3G-capable version ready for some time now, but Apple’s current restrictions mean that they won’t allow us to make it available on the App Store for the moment.

Die beperkingen werden in januari 2010 opgeheven en Skype had met gemak de eerste grote naam kunnen zijn, die bellen via 3G toestond. De enige verklaring die nog overblijft is dat er achter gesloten deuren gesprekken met Verizon zijn geweest. Er verscheen wel een applicatie voor Blackberry en Android.

Een ander punt is dat Skype nog steeds geen push notificaties ondersteunt. Je krijgt daarom geen waarschuwing als er een chatberichtje binnenkomt of als iemand wil bellen, terwijl jij in een andere app actief bent. Gelukkig zijn daar ook (betaalde) oplossingen voor. Je kunt bijvoorbeeld de applicatie Skype Forward aanschaffen (€0,79), die binnenkomende Skype-telefoontjes naar gewone telefoonnummers doorstuurt. Heb je geen Wi-Fi-toegang en kun je dus niet bellen via Skype, dan komt het gesprek op het mobiele nummer van je iPhone binnen of op je vaste telefoon thuis of op kantoor.

Downloaden: Skype (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2010, 2:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen 3G, skype, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.